L'Associació Gabriel Ferrater vol desvincular el Grup Planeta del premi de poesia


Temes relacionats

Gabriel Ferrater serà fill predilecte de Sant Cugat (11/gen/18)

L'Associació Gabriel Ferrater es constitueix oficialment amb el repte de proclamar el poeta fill predilecte ( 5/gen/18)


  • Comparteix:

Presentació del premi de poesia Gabriel Ferrater de l'edició anterior

Presentació del premi de poesia Gabriel Ferrater de l'edició anterior

L'Associació Gabriel Ferrater reclama que Edicions 62, del Grup Planeta, deixi d'atorgar el premi de poesia Gabriel Ferrater després del canvi de seu social de l'editorial a Madrid. L'entitat ho va fer saber a l'Ajuntament en una carta on demanava al consistori que reflexionés i prengués 'les mesures necessàries per trencar el contracte' amb Edicions 62. En declaracions a Cugat.cat, el president de l'associació, Joan Tres, ha explicat que encara no han rebut resposta perquè entén que l'Ajuntament 'no es vol agafar els dits amb problemes legals'.

Tres també ha destacat que 'hi ha un 'boom' de noves editorials que es dediquen a la poesia que estan més en sintonia amb les circumstàncies polítiques del país' i que 'se les podria recompensar' amb la concessió de l'edició del premi de poesia Gabriel Ferrater.

Joan Tres

Una d'aquestes editorials que estan més en sintonia amb les circumstàncies polítiques del país podria ser recompensada amb la concessió del premi.


Una altra de les línies d'actuació que l'entitat planteja és la d'ampliar el premi de poesia de Secundària, que actualment només s'atorga a Sant Cugat, a tot Catalunya. Tres ha reconegut que es tracta d''un objectiu molt ambiciós', però que 'cal tenir present per a poc a poc anar-lo ampliant'.

El president de l'associació ha destacat que l'objectiu principal de l'associació, que es va constituir l'11 de gener, és promocionar la vida i l'obra de Gabriel Ferrater per 'no oblidar que és el poeta català més important del segle XX', tot i 'el seu final de vida convuls'.

Joan Tres

Hi ha literatures que tenen poetes maleïts. Durant un temps ha estat un poeta apartat dels cànons literaris per la seva vida convulsa.


El premi, organitzat per l'Ajuntament, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, és un dels més ben valorats del país amb una dotació de 7.250 euros i inclou la publicació i la distribució de l'obra per Edicions 62.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.