La festa dels Foguerons de Sant Antoni s'estrena avui a Sant Cugat amb activitats tot el dia


  • Comparteix:

El plat fort de la jornada serà una cercavila a partir de les sis de la tarda / Foto: Premsa Sant Cugat

El plat fort de la jornada serà una cercavila a partir de les sis de la tarda / Foto: Premsa Sant Cugat

Sant Cugat acull per primera vegada aquest dissabte la festa dels Foguerons de Sant Antoni en la vigília de la Rua dels Tres Tombs. Els Foguerons són una celebració de cultura popular i tradicional molt arrelada a les Illes Balears que fa anys es va importar al barri de Gràcia de Barcelona. A Sant Cugat, Sant Antoni en persona foragitarà els Diables de Sant Cugat, que hauran pres la ciutat, per retornar la pau a la vila. Serà en una cercavila que començarà a les sis de la tarda a la plaça d'Octavià, però la gresca arrenca al migdia amb un vermut i concert de Joan Garriga i acabarà a la nit amb un sopar i concert populars.

La plaça de Barcelona serà el focus principal d'atenció de la Festa de Sant Antoni, que començarà a les dotze del migdia d'aquest dissabte amb un vermut i concert de Joan Garriga, de La Troba Kung Fu. A la tarda, hi haurà el plat fort dels Foguerons en una cercavila amb els banderers de l'any passat, l'Ateneu, i diverses entitats de cultura popular entre les quals destaca el paper dels Diables de Sant Cugat. El recorregut sortirà de la plaça d'Octavià i passarà pels carrers de Santiago Rusiñol, de Santa Maria i de Xerric fins arribar a la plaça de Barcelona, on s'encendran quatre fogueres.

Després es farà el traspàs de la bandera de Sant Antoni als nous banderers, els Bastoners de Sant Cugat, un moment acompanyat d'actuacions de cultura popular. A les vuit del vespre està previst un taller obert de Ball de Bot amb l'Ateneu. Després s'habilitaran unes graelles per preparar un sopar popular, que anirà seguit d'un concert i balls tradicionals amb La Cobleta de la Copeta.

Diumenge continuarà la festa de Sant Antoni amb la Rua dels Tres Tombs. Tot el cap de setmana, a la plaça de Barcelona, s'instal·larà el Mercat de Traginers, amb productes ecològics i de proximitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.