Un procés participatiu definirà la futura biblioteca central de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els terrenys on s'ubicarà la nova biblioteca / Foto: Google Maps

Els terrenys on s'ubicarà la nova biblioteca / Foto: Google Maps

L'Ajuntament obre un procés participatiu per acabar de definir els usos que tindrà la futura biblioteca central urbana de Sant Cugat que es construirà al parc de Ramon Barnils. L'objectiu del consistori és recollir les necessitats i les propostes de la ciutadania per fer un equipament que vagi 'més enllà de la biblioteca tradicional'. El futur equipament, a la cantonada entre la Rambla del Celler i el carrer de Ferran Romeu, ocuparà 4.200 metres quadrats.

La voluntat és fer una biblioteca que apropi el coneixement i la cultura a tota la ciutadania, que disposi de les eines adequades per donar resposta a les noves formes d'accés al coneixement i als reptes que es plantegin en el futur. En aquesta línia, també es vol que l'equipament ofereixi espais d'aprenentatge, d'inspiració, de creació i de relació.

El procés participatiu ha de servir per ajudar a trencar amb la imatge més tradicional de biblioteca, generar debat i obrir la mirada a nous usos i funcionalitats de l'espai. D'altra banda, també ha de permetre recollir les necessitats i les propostes de la ciutadania.

Fases del procés de participació
Qüestionari online (fins al 19 de febrer)
Es tracta d'una enquesta molt visual i dinàmica que permet escollir i/o proposar diferents activitats, espais i ambients per a la futura biblioteca. S'acompanya d'un breu vídeo que convida a imaginar com podria ser aquesta biblioteca.

Aquesta enquesta es difondrà a través del web municipal, del web Decidim.santcugat.cat i les xarxes socials de l'Ajuntament. S'enviarà a col·lectius d'usuaris de la biblioteca i a altres que no en són i que es vol que hi trobin el seu espai. Entre totes les persones que responguin l'enquesta se sortejarà un iPad.

Taller de debat (principis de març)
Es convocarà un taller de debat amb representants de les entitats, col·lectius i ciutadans amb l'objectiu de treballar els resultats de l'enquesta i acabar de definir col·lectivament com haurà de ser la biblioteca. Per facilitar aquesta tasca, s'ha dissenyat un joc de cartes que ajudarà a enriquir el debat.

Retorn
Un cop acabat el procés, es donaran a conèixer les conclusions i es crearà una comissió per seguiment del projecte. Aquest serà el darrer pas per acabar de definir el projecte de la futura biblioteca, un document que redactarà i executarà el despatx Baena Casamor Arquitectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.