El ball de gent gran i les Giovenetes, principals novetats del Carnaval més inclusiu


  • Comparteix:

El Gall tornarà a prendre el poder a la ciutat / Foto: Localpres

El Gall tornarà a prendre el poder a la ciutat / Foto: Localpres

El ball de la gent gran i les Giovenetes seran la principal novetat del Carnaval 2018. La gresca més esbojarrada tornarà de la mà del Gall de Carnaval, que tornarà a fer-se amb la vara d'alcaldia per imposar la rauxa a la ciutat en una edició que té l'objectiu d'atreure nous públics, petits i grans. La baixada del Gall, el cercatasques i les rues adulta i infantil tornaran a ser les protagonistes d'una festa que s'allargarà des del 8 fins el 14 de febrer.

La comissió de Carnaval continua afegint novetats cada any a la celebració del Carnaval. Això respon a un dels seus principals objectius, aconseguir que la festa s'allargui durant tot el cicle, des de la presa del poder el dijous fins al dimecres de cendra, perquè els ciutadans participin en el màxim nombre d'activitats possibles. Ho ha explicat a Cugat.cat la membre de la comissió Esther Madrona.

Esther Madrona

Que tothom sigui capaç de saber que hi ha un Gall, què representa, que baixa perquè l'anem a cridar... L'objectiu, més que portar gent de fora, és que la gent d'aquí visqui el Carnaval des del principi fins al final.


El programa
La festa començarà el dijous 8 de febrer amb la inauguració i presentació del programa a la plaça de Sant Pere. L'Esbart i el Grup Mediterrània ballaran el Ball dels Estirats, que es va estrenar l'any passat, abans de baixar cap el Monestir per a la Crida del Gall. El personatge baixarà fins l'Ajuntament per arrabassar-li el poder a l'alcaldessa i posar en marxa la festa a les vuit del vespre.

Aquell divendres, el Cercatasques serà el protagonista, amb sortida a la plaça de Pep Ventura i final al parc de Ramon Barnils, a la carpa de Carnaval, on hi haurà ball. Dissabte i diumenge seran dies de rues i gitanes. El tradicional ball, que enguany arribarà a un rècord de 360 dansaires, es farà el dissabte a la una del migdia a la plaça d'Octavià, acompanyat del Ball de Velles. La rua de comparses adultes començarà a les set a l'avinguda de Cerdanyola amb el passeig de Torreblanca i recorrerà el carrer de la Creu i el carrer de la Torre fins a la plaça d'Octavià. Enguany s'estrenarà el sopar de comparses, on per cinc euros els participants podran recuperar forces amb un plat de fideuà i beguda.

Diumenge, els nens agafaran el relleu amb la rua de comparses infantils a dos quarts d'onze del matí, amb sortida a la plaça de Barcelona i final a la d'Octavià, passant pels carrers de Xerric, Santa Maria i Santiago Rusiñol. Davant del Monestir es ballaran les Gitanetes i les Giovenetes, el nou ball que ha d'actuar de pont entre les Gitanes infantils i les adultes i que s'estrenarà enguany.

La festa acabarà el 14 de febrer amb la processó d'enterrament a dos quarts de vuit de la tarda, el passi de fotos i sardinada enllaunada al parc de Ramon Barnils i el concert coral del dimecres de cendra amb les coras L'Harmonia Jove de Vallodreix, Balckline Choir i la Pinya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.