La francesa 'Una història de bojos' és la proposta d'avui del cicle cinema d'autor


  • Comparteix:

La pel·lícula està protagonitzada per Ariane Ascaride i Syrus Shahidi / Foto: filmaffinity.com

La pel·lícula està protagonitzada per Ariane Ascaride i Syrus Shahidi / Foto: filmaffinity.com

El cicle de cinema d'autor proposa aquest dijous el film francès 'Une histoire de fou' ('Una història de bojos') (2015) dirigida per Robert Guédiguian. En aquest títol el director, de nacionalitat francesa i de pare armeni, retroba els seus orígens amb una reconstrucció d'una generació de joves armenis que busquen venjança pel genocidi del 1915 i lluiten per l'alliberament del país. La cinta es projectarà a Cinesa a les cinc de la tarda, a dos quarts de vuit i a les deu de la nit en versió original subtitulada.

La pel·lícula està ambientada als anys 80 i tracta del jove Aram, un marsellès d'origen armeni que fa explotar el cotxe de l'ambaixador de Turquia a París. En aquest moment, un ciclista que passava per allà és ferit de gravetat. La mare del terrorista se sent culpable i sent la necessitat d'anar a l'habitació de l'hospital del ferit per demanar-li perdó.

És un film que aposta pel diàleg i està basat en el cas real del periodista espanyol José Antonio Gurriarán, plasmat en el llibre 'La bomba'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.