Els Trabucaires de Sant Cugat preparen la temporada 2018 tot i la mala fama per culpa del soroll


Temes relacionats

Els Trabucaires de Sant Cugat, preocupats pel nou reglament d'explosius i la falta de membres ( 4/nov/17)

Sant Cugat engrandeix la 9a Trobada de Dones Trabucaires de Catalunya (13/mar/16)


  • Comparteix:

La colla estudia repartir taps per a les orelles a la trobada local / Foto: Trabucaires de Sant Cugat

La colla estudia repartir taps per a les orelles a la trobada local / Foto: Trabucaires de Sant Cugat

Els Trabucaires de Sant Cugat lamenten la mala fama que tenen les seves actuacions per culpa del soroll que causen i no confien que la colla creixi més enllà dels cinc membres actuals, en part perquè es tracta d'una activitat 'cara'. De totes maneres, ja pensen en les tres cites destacades d'aquest 2018. La primera serà la Trobada de Dones Trabucaires a Ocata l'11 de març, i el 20 de maig es farà la Trobada Nacional a Santa Coloma de Gramenet. La 4a edició de la trobada local, que l'any passat es va haver de suspendre per la pluja, està prevista per al dissabte 3 de novembre, i tindrà com a mínim dues colles convidades: Terrassa i Torrelles de Llobregat.

Els Trabucaires estan estudiant repartir uns 300 taps per a les orelles a la trobada santcugatenca, per intentar evitar les crítiques pels alts nivells de soroll que provoquen. En aquest sentit, el cap de colla, Josep Quintana, ha lamentat els insults que reben en algunes actuacions i recalca el valor d'una activitat de cultura tradicional.

Josep Quintana

Evidentment que fem molt de soroll, però és cultura tradicional catalana. No sé si és falta d'informació perquè la gent entengui que a una trobada o un cercavila de trabucaires es fa molt de soroll.


Pel que fa al nou reglament d'explosius del govern espanyol, el principal problema per a la colla santcugatenca és haver de demanar els permisos per a les actuacions amb un mes d'antelació i per via online.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.