Una performance treballa l'equilibri físic i mental a través del so de dofins i balenes


  • Comparteix:

La cerca de l'equilibri físic i mental per mitjà dels sons que emeten dofins i balenes. Aquest ha estat l'objectiu de la performance 'Em mou la llum', en què una desena de persones ha pogut connectar amb aquests mamífers a través de música txamànica i experimentar els efectes que se'n deriven de la mà de l'artista Sílvia Gubern. La performance, feta aquest dissabte al Centre d'Art Maristany, ha tancat el cicle 'On és la performance?' que l'espai va inciar fa un any amb l'objectiu d'acostar aquesta pràctica a la ciutadania.

Gubern considera important no oblidar que els éssers vius estan formats per energia i que hi ha animals que contribueixen a trobar aquesta 'essència humana' com, per exemple, els dofins i les balenes.

Per això, l'artista ha explicat que es tracta d'una performance grupal en què els assistents exploren aquestes qüestions per mitjà del so i de la interacció amb la resta.

Sílvia Gubern

Espero que aquest tipus de so faci vibrar el propi organisme i l'estructura física i mental de manera que es produeixi una obertura i una empatia.


El Centre d'Art Maristany creu rellevant acostar aquest tipus de pràctiques artístiques al públic per donar-les a conèixer i desfer els prejudicis que les puguin envoltar. Ho ha explicat a Cugat.cat una de les responsables de l'espai, Joana Roda.

Joana Roda

Hi ha molts tòpics al voltant de la performance. Hi ha gent que creu que la performance té molt a veure amb el teatre i la dansa i a vegades no té per què. Per això vam iniciar aquest cicle.


La performance de Gubern forma part del cicle 'On és la performance?', que l'espai santcugatenc va posar en marxa fa un any per apropar aquestes disciplines artístiques al públic.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.