La dualitat entre cos i ment a través de la mort feta performance


Temes relacionats

'El 85% de la matèria' convida a imaginar allò que no es pot veure al Centre d'Art Maristany (28/nov/17)


  • Comparteix:

L'artista visual Eulàlia Rovira ha representat aquest dissabte amb una performance la dualitat entre el cos i la ment, i ha posat sobre la taula la materialitat d'allò que veu l'ull humà. L'artista s'ha centrat en tipologies d'enterraments a l'Edat Antiga i l'Edat Mitjana per reflexionar sobre el paper que juga el cos i la seva representació en la construcció mental.

Eulàlia Rovira s'ha ajudat del cos i del seu moviment per representar una reflexió llegida sobre la materialitat de la mort. Una de les tombes del Claustre del Monestir, amb un cos sense cap, ha estat l'escenari i ha centrat el relat. L'artista ha recuperat històries d'enterraments a l'antiga Roma, en què no s'enterrava el cos sinó que es feia el culte al voltant d'una figura de cera del mort.

Eulàlia Rovira

A partir d'aquesta història que m'interessava molt, he aprofitat per parlar d'altres temes com la dualitat entre el cos i la ment. Era un entrellaçat de dues històries davant d'aquesta tomba funerària.


Una quarantena de persones ha assistit a la performance, titulada 'Un cos exaltat governa una ment residual'. Es tracta d'una activitat complementària de l'exposició 'El 85% de la matèria', que es pot veure al Centre d'Art Maristany (CAM) fins al 26 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.