La Penya Regalèssia es manté fidel en la seva tasca de visibilitzar les ermites de Sant Cugat


Temes relacionats

Un dissabte a Sant Medir ( 3/feb/18)

Cugat.cat recorda els fills predilectes de Sant Cugat (25/jul/07)

Mor Miquel Garrell, fill predilecte i membre històric de la Penya Regaléssia i la Coral La Lira (12/jun/17)

Mor Tomàs Grau, fill predilecte de Sant Cugat (10/gen/16)

Sant Cugat ret un emotiu homenatge a la Penya Regalèssia ( 4/des/14)


  • Comparteix:

La Penya Regalèssia segueix apostant per conservar i divulgar el patrimoni històric i cultural de Sant Cugat i es manté fidel a promocionar les ermites de la ciutat. Tot i el fred i la pluja, l'entitat ha obert les portes al públic aquest cap de setmana de l'ermita de Sant Medir i de la capella de Sant Domènec per oferir als interessats una visita guiada per aquestes construccions. La Penya Regalèssia fa més de quaranta anys que s'ocupa de mantenir en bon estat i fer visibles les ermites de la ciutat.

Entre les ermites més destacades de la ciutat hi ha la de Sant Medir, que es pot visitar cada dissabte d'onze del matí a dos quarts de dues de la tarda. L'historiador i membre de la Penya Regalèssia Biel Moreras ha destacat el valor que els santcugatencs donen a l'ermita.

Biel Moreras

Amb el pas del temps s'ha anat deteriorant. Per a la Penya Regalèssia i per a Sant Cugat és important poder mantenir aquesta tradició per molts anys.


L'altra ermita que s'ha pogut visitar aquest cap de setmana ha estat la capella de Sant Domènec. Construïda entre els segles XVII i XVIII, estava situada al límit del terme municipal. Prop de l'ermita hi va tenir lloc l'any 1808 la batalla de Sant Cugat contra les tropes napoleòniques, que van ser derrotades per les tropes catalanes. El membre de la Penya Regalèssia Joan Manuel Montcau ha explicat a Cugat.cat per què és important preservar aquestes ermites.

Joan Manuel Montcau

El patrimoni arquitectònic i religiós de Sant Cugat són les nostres arrels i per això volem conservar-les i ensenyar-les a tot el poble i a tothom.


Les visites a ermites de Sant Cugat no s'aturen i diumenge vinent s'obriran les portes a la capella de Sant Crist de Llaceres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.