El Gall de Carnaval ja ho té tot a punt per convertir-se en l'amo i senyor de Sant Cugat


  • Comparteix:

El Gall de Carnaval / Foto: Localpres

El Gall de Carnaval / Foto: Localpres

Sant Cugat engega aquest dijous sis dies de gresca i xerinola amb l'arribada del rei Carnestoltes que ha concentrat tots els esforços en convertir el Carnaval d'enguany en una festa inclusiva i transversal. La presentació del programa donarà el tret de sortida a la disbauxa a un quart de vuit del vespre a la plaça de Sant Pere per donar pas a la Crida del Gall i a la presa de poder de la ciutat.

El membre de la comissió de Carnaval Xavi Manyoses ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons' quin és l'objectiu de la festa d'enguany.

Xavi Manyoses

Volem que el Carnaval que sigui una festa de ciutat per a tots els públics i el més participada possible. Per això anem incorporant activitats que puguin atendre a públics que fins ara no hi participaven activament.


Les activitats seguiran a la plaça de Sant Pere que acollirà a dos quarts de vuit del vespre el 'Ball dels Estirats', a càrrec de l'Esbart i el Grup Mediterrània, que es consolida 'després de l'èxit d'assistència i participació' de la primera edició, segons han explicat els organitzadors.

Cinc minuts més tard i a ritme de tambor els participants enfilaran el carrer Major cap a la plaça d'Octavià per fer la 'Crida del Gall' i reclamar al rei Carnestoltes que baixi del cimbori i prengui possessió del poder de la ciutat.

Al servei del poble, el Gall descarat encapçalarà la processó cap a l'ajuntament desfilant pel carrer de Santiago Rusiñol i pel carrer del Carme per arribar a la plaça de la Vila. Quan el rellotge marqui les vuit la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, li entregarà la vara d'alcaldia i el Gall pronunciarà el pregó.

El rei Carnestoltes governarà fins Dimecres de Cendra gràcies al traspàs de poders. Els actes d'inici de Carnaval acabaran amb una botifarrada d'ou i cava per a tohom a la plaça de la Vila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.