El ball de Gitanes més multitudinari i la rua de comparses protagonitzen avui el Carnaval de Sant Cugat


  • Comparteix:

360 ballarins i ballarines faran possible el ball de Gitanes / Foto: Localpres

360 ballarins i ballarines faran possible el ball de Gitanes / Foto: Localpres

El ball de Gitanes més multitudinari arriba aquest dissabte a Sant Cugat. Les activitats, però, començaran a les onze del matí amb les cercaviles de Gitanes que sortiran de les places Victòria dels Àngels, Lluís Millet, d'en Coll i Rafael de Casanovas. A la una del migdia el ball de Velles i el de Gitanes ompliran a vessar la plaça d'Octavià amb la tradicional dansa. Una hora més tard, els dansaires podran emplenar l'estómac amb el brou de Carnaval. A la tarda serà el torn de la rua de comparses, el sopar popular i el ball de nit amb les versions de Rocktàmbuls i el DJ Orgull Gall.

El nombre de participants al ball de Gitanes se supera un any més. Enguany seran 360 ballarins i ballarines els que faran possible aquesta dansa que cada any sobrepassa les expectatives de l'organització. Precisament, el membre de la comissió del ball de Gitanes Natxo Ferrer ha explicat al magazín radiofònic de la casa 'Sant Cugat a fons' quin és, segons ell, la clau de l'èxit del ball.

Natxo Ferrer

Quan hi vas un any veus l'ambient, com s'ho passa la gent... i enganxa. No només a la gent a ballar sinó també al púbic. Cada cop costa més trobar un lloc a la plaça d'Octavià per veure el ball amb condicions.


Ja a la tarda, la rua de comparses prendrà el protagonisme. Després de concentrar-se a dos quarts de set de la tarda a la cantonada de l'avinguda Cerdanyola amb el passeig de Torreblanca, la rua estrenarà el nou recorregut. La cercavila es dirigirà cap al carrer de la Creu i després cap al carrer de la Torre. Tot plegat acabarà a les vuit del vespre a l'escenari d'Octavià amb una breu actuació dels participants i l'entrega dels premis. Un dels membres de la comissió de Carnaval, Xavi Manyoses, ha assenyalat què fa especial la rua santcugatenca.

Xavi Manyoses

Tenim una particularitat, un estil molt propi. No som una rua de comparses de carrosses, amb quaranta persones vestides iguals... Estem orgullosos d'aquesta particularitat.


Una altra de les novetats d'aquest dissabte és el sopar de comparses, una iniciativa que ha nascut de les demandes dels participants. Així doncs, a les nou del vespre, la carpa de Carnaval acollirà aquest àpat que ofereix fideuà i beguda per un preu de cinc euros.

Ja a la nit, a dos quarts d'onze, els més marxosos es podran citar a la carpa per ballar al ritme de les versions de Rocktàmbuls i de la música del discjòquei Orgull Gall. L'entrada anticipada amb consumició costa 10 euros i 12 a taquilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.