L'OSSC oferirà un nou cicle de música de cambra per 'apropar' la música clàssica a tots els públics


Temes relacionats

El Pla Director de la Música Clàssica de Sant Cugat vol ser una eina pionera a Catalunya (22/mai/17)

Sant Cugat crearà un Pla Director de la Música Clàssica per posicionar-se com a referent en el sector (15/mai/17)

El Pla Director de la Música Clàssica a Sant Cugat vol posicionar la ciutat com a referent del gènere (28/nov/16)


  • Comparteix:

La presentació del cicle ha tingut lloc a l'Aula Magna de l'Escola de Música

La presentació del cicle ha tingut lloc a l'Aula Magna de l'Escola de Música

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) comença el 17 de febrer un nou cicle de música de cambra amb quatre concerts a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels amb una quinzena de músics i un solista per a cada actuació. L'objectiu dels concerts, que també tindran una part pedagògica, és acostar la música clàssica en format reduït a persones que no acostumen a consumir aquest gènere en directe. El cicle comença dissabte de la setmana que ve a les dotze del migdia i inclou un concert al mes fins al maig.

Els concerts començaran amb una introducció sobre les obres que s'interpretaran, seguida de 45 minuts de música i un final amb copa de cava per comentar l'actuació. El director de l'OSSC, Josep Ferré, ha explicat que volen 'desmitificar' la música clàssica i que el públic 's'ho passi bé' per assistir a altres concerts.

Josep Ferré

Es tracta de desmitificar el que representa un concert de música clàssica. Que la gent vingui i s'ho passi bé i que després tingui ganes d'anar a veure un concert amb l'orquestra completa.


Ferré també ha assegurat que el format és un 'repte' per a l'orquestra, ja que permet als músics 'experimentar' amb altres tipus de composicions més enllà de les escrites per a una simfònica. Segons el director també serà una plataforma de promoció de l'OSSC per actuar fora de Sant Cugat en espais on tota la formació no hi pugui actuar.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha destacat que el cicle 's'alinea' amb el Pla Director de Música Clàssica.

Carmela Fortuny

Fem promoció de la música clàssica a ciutadans que potser no s'acostarien a un concert de gran format i aquí poden fer un petit tastet. A més incorpora una part pedagògica amb els músics i també promociona la nostra orquestra i els joves intèrprets.


Tant Fortuny com Ferré han destacat el valor d'apostar per solistes joves. Si el cicle de quatre concerts funciona, la intenció és mantenir una programació fixa amb aquest format per complementar l'oferta simfònica. El preu de l'entrada és de nou euros i gratuït per als socis de l'OSSC.

Concerts
-17 de febrer: Mozart i Txaikovski, amb Laia Barberà com a arpa solista.
-10 de març: Manfredini i Haydn, amb Àlex Olmedo com a violoncel solista.
-14 d'abril: Grieg i Finzi, amb Roger Sans com a piano solista.
-12 de maig: Weber i Copland, amb Juan Pardo com a clarinet solista.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.