La botifarra d'ou i la coca de llardons donen la benvinguda al Carnestoltes

Les botifarres d'ou típiques del dijous gras

Cultura

Publicat el 8/feb/18 per Clara Ontañón

El dijous gras, o dijous llarder, ha donat el tret de sortida a la celebració de Carnestoltes i les pastisseries i xarcuteries de Sant Cugat han omplert els aparadors amb coques de llardons i botifarres d'ou. Els establiments estan preparats per vendre grans quantitats d'aquests productes tradicionals catalans, per exemple, la carnisseria Grau preveu vendre 300 botifarres i la fleca Turris unes 700 coques.

Les pastisseries i forns de la ciutat han notat una alta demanda de coques durant el matí de dijous. El pastisser de Sàbat, Jaume Sàbat, el forner de 0% Gluten, Franc Montalban, i l'encarregada de la fleca Turris, Lorena Quesada, han explicat quines coques ofereixen i les previsions de vendes que tenen.

Pastisseries

Un dels secrets de les coques que tenim és que les fem molt seques i primes / Hem fet la típica coca de llardons però sense gluten perquè tothom la pugui degustar / Les coques surten molt bé tenim planejat vendre unes 700 o 800 coques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les carnisseries i xarcuteries tenen a punt les botifarres d'ou, unes aposten per la composició clàssica i d'altres innoven afegint-hi bolets i ceba. Les xarcuteres de Maria Griful, Carme Lahiguera, de Carnisseria Sagarra, Rosa Maria, i de Xarcuteria Grau, Joaquim Grau, han explicat que esperen tenir més clientela els pròpers dies de celebració.

Xarcuteries

Avui s'ha de menjar botifarra d'ou perquè és dijous gras. Crec que com avui és un dia de fred la gent no ha sortit molt / Comencem a fer botifarra d'ou quan fa fred i la deixem de fer quan fa calor / Pels xarcuters és la nostra festa i s'ha de mantenir.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El dijous gras, una tradició lligada a la vida de pagès, anima els ciutadans a atipar-se d'aquests d'aliments greixosos i molt nutricionals per fer front a l'abstinència de la Quaresma, una vegada s'acabi el Carnaval.