Jaume Busquets reuneix en un llibre el paisatge i el patrimoni de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'obra forma part de la nova col·lecció 'Descoberta', de Publicacions de l'Abadia de Montserrat

L'obra forma part de la nova col·lecció 'Descoberta', de Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Publicacions de l'Abadia de Montserrat ha llançat una nova col·lecció, titulada 'Descoberta', sobre geografia i temes relacionats amb el territori. 'Sant Cugat. Paisatge i patrimoni', del geògraf Jaume Busquets, és un dels volums de la col·lecció.

El llibre, d'un centenar de pàgines amb il·lustracions i mapes, aborda el passat, present i futur de Sant Cugat a partir de quatre eixos temàtics. Des del passat històric del poble fins a la seva expansió al llarg de l'eix de l'AP-7, l'obra pretén donar a conèixer, de forma divulgativa però rigorosa, els canvis que ha viscut Sant Cugat des dels seus inicis fins l'actual fase de creixement urbanístic i demogràfic.

El seu autor, Jaume Busquets, explica que la intenció del llibre és fomentar el coneixement dels ciutadans del territori i, de pas, trencar alguns tòpics que envolten la imatge de Sant Cugat.

Jaume Busquets

Volem invertir la tendència al desconeixement del territori més proper. Donar a conèixer el patrimoni de Sant Cugat i les seves característiques singulars, trencant alguns tòpics.


De la seva banda, el director de la col·lecció 'Descoberta', Joan Tort, destaca l'interès d'editar avui dia una obra sobre Sant Cugat, donat el particular creixement que ha viscut la ciutat en els últims 15 anys.

Joan Tort

Presentem, en 100 pàgines amb fotos i mapes, els aspectes bàsics de Sant Cugat. Una ciutat simbòlica a Catalunya, que ha viscut un gran creixement en els últims 15 anys.


El punt de referència de la col·lecció 'Descoberta' és l'antiga sèrie 'Llibre de motxilla', i aborda temes tan diversos com el pensament del geògraf Pau Vila o un assaig de Jordi Sabater Pi sobre l'origen de l'home.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.