Un santcugatenc es converteix en un fenomen a les xarxes socials pels seus dibuixos a bolígraf


  • Comparteix:

L'art en bolígraf de Jordi Magrià s'ha convertit en un fenomen a les xarxes socials

L'art en bolígraf de Jordi Magrià s'ha convertit en un fenomen a les xarxes socials

L'art en bolígraf del santcugatenc Jordi Magrià, un il·lustrador autònom que ha treballat en diverses empreses d'alimentació, ha revolucionat les xarxes socials i s'ha convertit en un fenomen pels seus dibuixos de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras. Magrià ja havia treballat amb el bolígraf, sempre de la marca Bic, en molts altres dels seus dibuixos, però davant la situació política de Catalunya fa servir aquesta eina per reprovar els empresonaments i donar suport als familiars.

El primer dibuix a boli de l'artista santcugatenc que entrava al món de la política va ser el retrat de Puigdemont fet el dia del referèndum de l'1-O. Es va endur una fotografia d'ell, un full i un boli Bic i va començar la creació mentre feia guàrdia en el seu col·legi electoral a Mira-sol. Poc després va fer els dels presidents d'Òmnium i de l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i els de Forn i Junqueras.

Jordi Magrià ha explicat a Cugat.cat que el motiu pel qual comença a crear aquests dibuixos és per solidaritzar-se amb les famílies dels 'presos polítics' i de Puigdemont.

Jordi Magrià

Per fer costat als presos polítics tothom enviava cartes i la majoria ja no els hi arribaven. Vaig pensar que seria una bona idea fer uns retrats i donar-los a la família per donar-los suport.


La seva intenció era fer arribar els retrats als familiars de cadascú, per això va compartir-los a Twitter i la resposta de la ciutadania va ser més gran del que s'esperava. Quan els dibuixos es van viralitzar, l'associació Els Volem a Casa va contactar amb ell per ajudar-lo a fer possible aquesta entrega en les concentracions que duen a terme tots els dimecres, a la plaça del Rei de Barcelona.

Magrià també ha explicat que seguirà amb la creació d'aquests dibuixos i espera poder fer una exposició benèfica. Vol començar amb el retrat de Pep Guardiola.

Jordi Magrià

També ara tinc pensat fer el retrat de Guardiola i fer una subhasta del quadre, i tots els beneficis es donaran als familiars.


Cada dimecres es fa una trobada a la plaça del Rei de Barcelona per donar suport als 'presos polítics' i recaptar diners per ajudar els familiars. La cita s'acompanya amb els cants d'una coral i la lectura de poemes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.