El Maristany inaugura l'exposició 'Caminar sobre el gel', que reflexiona sobre la funcionalitat de l'art


  • Comparteix:

El Centre d'Art Maristany ha inaugurat aquest dimecres l'exposició 'Caminar sobre el gel. Èpica i disfuncionalitat en la pràctica artística', una mostra col·lectiva de 10 artistes, entre els quals, la santcugatenca Àngels Ribé. A partir d'una experiència real del cineasta Werner Herzog i del llibre que en va escriure, 'Caminar sobre el gel' presenta 10 obres que van des de la pintura fins a l'audiovisual per reflexionar sobre 'l'activació' dels paisatges i la funcionalitat del l'art. L'exposició es podrà veure fins al 12 de maig.

L'hivern de 1974, Werner Herzog va saber que la crítica de cinema Lotte Eisner estava molt malalta i va decidir anar de Munic a París per visitar-la. Ho va fer a peu, amb l'esperança que la seva amiga seguiria amb vida mentre ell caminava. A l'assaig 'Del caminar sobre el gel', Herzog descriu els paisatges i pensaments que l'acompanyen en aquest trajecte, i aquest és justament el punt de partida de l'exposició.

El comissari de la mostra, David Armengol, explica que la intenció ha estat traslladar aquesta experiència a l'àmbit de les arts visuals i abordar els paisatges des d'un punt de vista diferent.

David Armengol

Tracta d'experiències i relats en primera persona centrats en el paisatge. No des de la contemplació sinó des de l'activació del paisatge.


Els 10 artistes participants són Àngels Ribé, Pauline Bastard, Lúa Coderch, Rafel G. Bianchi, Lluís Hortalà, Fermín Jiménez Landa, Pere Llobera, Mercedes Mangrané, Irena Visa i Dani Montlleó. L'exposició tanca gira a Sant Cugat després d'estrenar-se al Bòlit de Girona i passar també per Arts Santa Mònica i el MAC de Mataró.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.