El Museu del Monestir estrena un club de lectura dedicat a la novel·la històrica


  • Comparteix:

El santcugatenc Sam Abrams s'encarregarà de dinamitzar la proposta / Foto: ACN

El santcugatenc Sam Abrams s'encarregarà de dinamitzar la proposta / Foto: ACN

El Museu del Monestir dóna aquest dimecres el tret de sortida a un club de lectura dedicat exclusivament a la novel·la històrica. El santcugatenc Sam Abrams és l'encarregat de dinamitzar aquesta proposta que se celebrarà un dimecres al mes a les sis de la tarda i que s'allargarà fins al juny. La primera cita servirà per fer una introducció a la novel·la històrica i per parlar dels aspectes formals i artístics d'aquest gènere. A la trobada també es posaran sobre la taula els orígens i l'evolució d'aquest tipus de novel·la.

Abrams ha explicat a Cugat.cat quina és la voluntat de la proposta.

Sam Abrams

Una de les idees darrera del club de lectura és explicar ben bé què és la novel·la històrica. Jo sóc dels que creu que una cosa és una novel·la història i una altra cosa és una novel·la amb història, que són novel·les normals on els protagonistes porten perruques i vestits d'època, però no són ben bé novel·les històriques.


La iniciativa està destinada a qualsevol lector interessat en la 'bona literatura' i concretament en la novel·la històrica. Abrams ha destacat que en aquests moments aquest tipus de novel·la està en auge i que és una bona oportunitat per conèixer tres obres 'que no oblidaran a la vida perquè són molt interessants'.

Sam Abrams

Són de moments diferents de l'història literària d'occident. Són tres grans obres que s'aproximen a la novel·la històrica des de interessos, estètiques i maneres d'escriure diferents, però totes tres tenen un denominadors comuns que defineixen què és la gran novel·la històrica.


Calendari
- 11 d'abril: Introducció a l'obra de Thornton Wilder (1897 - 1975) i lectura comentada de 'Los idus de marzo' (1948).
- 9 de maig: Introducció a l'obra de Janet Lewis (1899 - 1998) i lectura comentada de 'La mujer de Martin Guerre' (1941).
- 13 de juny: Introducció a l'ora de John Fowles (1926 - 2005) i lectura comentada de 'La mujer del teniente francés (1969).

Per assistir a la cita és necessari fer una reserva al correu electrònic museu@santcugat.cat o al telèfon 93 675 99 51. La proposta és gratuïta i les places són limitades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.