El cinema en català, protagonista de la 4a edició del Sant Cugat Fantàstic


  • Comparteix:

El cinema català serà un dels principals protagonistes de la 4a edició del Sant Cugat Fantàstic, una edició que també retrà homenatge al cine de gènere dels anys 80. La preestrena nacional de la pel·lícula 'Sant Martí', de David C. Ruiz i Albert València donarà el tret de sortida al certamen el 14 de juny. També serà una première de collita catalana l'encarregada de posar punt final a quatre dies de cinema fantàstic i activitats a les sales de Cinesa. Es tracta de la cinta 'Drácula de Denise Castro' de la directora barcelonina que l'edició passada va guanyar els premis a Millor Guió i Millor Pel·lícula de la Crítica amb la pel·lícula 'Maniac Tales'.

Tot i que la programació sencera es presentarà el 17 de maig a Barcelona els directors del certamen han avançat alguns detalls a la premsa santcugatenca. Sentim Marc Carreté.

Marc Carreté

Obrirem i tancarem el festival amb dues produccions catalanes, cinema independent, de terror, sense concessions, produït amb pocs recursos, amb molta força, talent i il·lusió.


Encara en català, el Festival Internacional de cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat proposa la projecció gratuïta a la fresca de 'Framed', l'òpera prima de Marc Martínez Jordán rodada íntegrament a Sant Cugat i guardonada recentment amb el premi a la millor pel·lícula de terror de l'Arizona Underground Film Festival. Els responsables del film i bona part del repartiment seran els encarregats de presentar la pel·lícula.

Els directors han avançat alguns títols de la Secció Oficial de Competició on destaquen la producció filipina 'Saving Sally' que barreja imatge real i animació, la cinta gallega 'Dhogs' que arriba a Sant Cugat després d'estrenar-se al Festival de Sitges i l'argentina 'Los Olvidados' dels germans Nicolás i Luciano Onetti. Pel que fa als curtmetratges confirmats hi ha 'Evil' de Joaquim Bundó i 'Gotas' de Sergio Morcillo. També s'ha anunciat la selecció de 'Woody & Woody' de Jaume Carrió, guanyador del Goya al Millor Curtmetratge Animat d'enguany. Joan Pera, actor i doblador de Woody Allen visitarà el Sant Cugat Fantàstic el 15 de juny per parlar de la seva experiència en el doblatge en català en sèries com 'L'escurçó negre', 'Hotel Fawlty' i 'Bola de drac', entre d'altres.

Un altre dels eixos de la proposta és l'aposta per recordar el cinema dels anys 80. Així ho ha explicat el codirector del festiva JR Armadàs.

JR Armadàs

Aquest any tenim com un dels leitmotivs la dècada dels 80. És la dècada de moda, que tothom reivindica i nosaltres també ho farem amb una sèrie de curtmetratges.


La roda de premsa de presentació del certamen també ha servit per dona a conèixer el pòster d'enguany, obra del dissenyador gràfic Sergi Felip, on hi ha representada la Creu de Terme, un dels elements emblemàtics de l'entorn del Monestir.

Homenatge al cinema dels 80
El cinema i les sèries de gènere dels 80 són també un dels motors de l'edició d'enguany i els organitzadors proposen diverses xerrades i activitats relacionades amb aquest moment de la història del cinema. En aquest sentit, es projectarà el film d'animació de 'El meu veí Totoro' que celebra el seu 30è aniversari i també s'homenatjarà a 'El senyor dels anells' amb una projecció especial de la pel·lícula d'animació de Ralph Banski del 1978.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.