L'Associació Astronòmica proposa avui una xerrada sobre forats negres en honor a Stephen Hawking


  • Comparteix:

El físic teòric Stephen Hawking / Foto: http://www.hawking.org.uk

El físic teòric Stephen Hawking / Foto: http://www.hawking.org.uk

L'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix proposa aquest dijous la conferència 'Les negres amnèsies del cel: temps, oblit i quàntica als forats negres', a càrrec de Roberto Emparan, professor d'Investigació ICREA adscrit al departament de Física Quàntica i Astrofísica de la Universitat de Barcelona. La cita és a les vuit del vespre al Museu del Monestir. L'acte es farà en homenatge a Stephen Hawking.

Roberto Emparan
La seva recerca se centra en l’estudi de la gravetat, l’estructura de l’espai-temps, i els forats negres, tant en els aspectes clàssics com quàntics. Ha publicat prop de 100 articles d’investigació i impartit més de 150 xerrades i conferències convidades sobre forats negres, teoria de cordes i cosmologia. Al 2016 va ser guardonat amb una Advanced Grant de l'European Research Council (els projectes de recerca individuals més prestigiosos i competitius d'Europa) per haver desenvolupat un nou enfocament en l'estudi de forats negres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.