La 'Cantata de Randa' protagonitza el concert de Sant Jordi de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat


  • Comparteix:

El mateix compositor Salvador Brotons dirigirà l'orquestra santcugatenca / Foto: Teatre-Auditori

El mateix compositor Salvador Brotons dirigirà l'orquestra santcugatenca / Foto: Teatre-Auditori

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà en el seu tradicional concert de Sant Jordi la 'Cantata de Randa', una obra 'monumental' de Salvador Brotons sobre la vida del pensador Ramon Llull. El mateix Brotons dirigirà l'orquestra santcugatenca en un repertori que completaran 'L'Alimara', de Manuel Oltra, i 'Poema romàntic', de Joan Lamote de Grignon. L'OSSC manté així l'aposta per compositors catalans amb motiu del concert de Sant Jordi, com a reivindicació de la qualitat de la música clàssica del país. L'actuació serà el 23 d'abril a les nou de la nit al Teatre-Auditori i l'entrada general costa 28 euros.

Uns 120 músics interpretaran la 'Cantata de Randa', amb la participació de la soprano Maria Camps, del baríton Xavier Mendoza, de la narradora Neus Dalmau, de la Polifònica de Puig-reig i del Cor de Cambra Sant Cugat. El director titular de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Josep Ferré, destaca l'excepcionalitat d'aquesta representació.

Josep Ferré

És un concert realment especial, per la gran quantitat de músics que hi haurà sobre l'escenari. És bastant irrepetible.


Ferré també es congratula de la bona relació que manté l'orquestra santcugatenca amb el compositor Salvador Brotons, que ha escrit la 'Cantata de Randa' amb motiu dels 700 anys de la mort de Ramon Llull i a partir d'un text de Neus Dalmau. En aquest sentit, Ferré explica que el fet que Brotons dirigeixi l'orquestra dóna un 'valor afegit' al concert.

L'OSSC ja ha interpreta recentment aquesta obra a la Sagrada Família de Barcelona i també ho farà al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt el 22 d'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.