Llibreries, floristeries i pastisseries es preparen hores abans de Sant Jordi

Cultura

Publicat el 22/abr/18 per Martí González

Alguns comerços santcugatencs preparen la diada de Sant Jordi d'una manera especial. És el cas de llibreries i floristeries, que multipliquen la venda de llibres i roses respecte a la resta de l'any, també en les jornades prèvies. A més, algunes pastisseries i forns també ofereixen productes personalitzats per celebrar la diada.

Els llibreters consultats per Cugat.cat coincideixen en destacar la feina 'de mesos' que comporta la diada i l'encaren amb optimisme.

Llibreries

És molt divertida i molt maca, per nosaltres és la festa de l'any. / El Sant Jordi són molts mesos de feina. / El més important és el temps i sembla que farà un dia preciós. Són dies de molta venda, també, hi ha molta gent que s'anticipa. / Molta feina, molt cansats, però també molt il·lusionats i amb moltes ganes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, les floristeries també afronten Sant Jordi amb 'nervis i il·lusió'.

Floristeries

Treballant molt i a contrarrellotge, perquè és una flor molt fresca. /Molta tensió i nervis, portem un mes treballant molt, però també amb molta il·lusió. És un dia que disfrutem molt. /Amb molts nervis i preparem rams, roses soles de diversos colors, gerros. De tot i força.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Algunes pastisseries i forns també preparen productes especials i personalitzats per celebrar el dia de la rosa i el llibre.

Pastisseries

Sobretot les galetes per als nens han agradat molt, de dracs, princeses i cavallers. / Fem un intercanvi de llibres el mateix dia, amb donacions per a una ONG. /Tenim roses i llibres de xocolata, a més de piruletes de la princesa, de Sant Jordi, del drac.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La majoria dels comerciants consultats coincideixen en destacar el caràcter 'familiar' de la celebració i animen la ciutadania a 'sortir al carrer' aquest dilluns.