El Teatre-Auditori ofereix avui una doble ració d'òpera amb 'Cavalleria Rusticana' i 'Pagliacci'

La representació comença a dos quarts de nou del vespre / Foto: Teatre-Auditori

Cultura

Publicat el 4/mai/18 per Oriol Petit

El Teatre-Auditori proposa aquest divendres una nit d'òpera amb 'Cavalleria Rusticana' de Pietro Mascagni, i 'Pagliacci', de Ruggero Leoncavallo. Es tracta de dues òperes curtes de gènere verista que s'acostumen a representar juntes i que se centren en una mort per gelosia amorosa. La funció, amb producció de l'Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell començarà a dos quarts de nou del vespre. L'entrada general costa 52 euros.

El professor d’història de la música Roger Alier defineix la unió de les dues peces com un 'matrimoni de conveniència' per la curta durada de cadascuna d'elles i explica que destapen 'veritats desagradables de les relacions amoroses'. En declaracions a Cugat.cat, Alier defensa que són adequades i atractives per a un públic no expert.

Roger Alier

La música és bonica i atractiva. La gent ho viu perquè parla de temes que són molt pròxims a la naturalesa humana, com l'amor i l'odi. 'Pagliacci' és la més interessant de les dues, és brillant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El director d’orquestra és Santiago Serrate, el director del cor és Daniel Gil de Tejada i el director d’escena és Miquel Gorriz.