La Biblioteca Gabriel Ferrater fa 25 anys amb més de tres milions d'usuaris


Temes relacionats

Sant Cugat comença a projectar la Biblioteca Central Urbana com un espai integrat al parc (14/abr/18)

Les biblioteques de Sant Cugat tanquen el 2017 amb 263.000 visites ( 7/abr/18)


  • Comparteix:

L'equip de la Biblioteca Gabriel Ferrater

L'equip de la Biblioteca Gabriel Ferrater

La Biblioteca Central - Gabriel Ferrater celebra el 25è aniversari, el 10 de maig, amb més de tres milions d'usuaris, valorant la cohesió social i amb la mirada centrada cap a la futura Biblioteca Central Urbana, que es construirà al parc de Ramon Barnils. Per commemorar l'aniversari l'equipament proposa dos espectacles: 'L'abanderat. El bibliobús del front', el dijous que ve a les vuit de la nit; i l'actuació per a nens de la pallassa Elisenda Rué, 'El globus vermell', el dissabte que ve a les dotze del migdia.

'L'abanderat. El bibliobús del front', dirigit al públic adult, és una lectura teatralitzada de textos com Mercè Rodoreda i Anna Murià, en homenatge al servei de biblioteques com a eina de solidaritat. El bibliobús va ser la primera biblioteca ambulant que portava llibres als soldats del front republicà durant la Guerra Civil. L'espectacle 'El globus vermell', adreçat als més petits, és un conte actuat que parla sobre la història de la pallassa Mô.

En 25 anys, la biblioteca ha rebut més de tres milions de visitants, ha prestat més de dos milions de documents i actualment té un fons de 80.000 volums. La directora de Serveis de Biblioteca, Pepa Forn, ha valorat aquestes dades i les atribueix al fet que els santcugatencs 's'han fet seva la biblioteca'.

Pepa Forn

En aquests 25 anys el que bàsicament ha fet la biblioteca i ha fet la ciutat ha sigut apropar-se l'una a l'altra. La gent se l'ha fet seva i ho valoro molt.


Encara no s'ha definit quina serà la funció de l'equipament en el futur una vegada entri en funcionament la Biblioteca Central Urbana. L'equipament té inscrits 33.500 usuaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.