Arrenquen nou dies de música negra amb la 4a edició del festival St.Q Black


Temes relacionats

El St.Q Black torna amb nou dies de concerts i una cercavila musical pel centre (16/mar/18)


  • Comparteix:

Cartell del festival

Cartell del festival

La 4a edició del festival St.Q Black omplirà la ciutat des d'aquest dijous i fins al 20 de maig de música negra, però també d'exposicions, xerrades i cursos en 13 espais diferents. Els plats forts són aquest dissabte amb una jornada plena d'activitats des del migdia i fins la matinada a la Floresta, i dissabte de la setmana que ve amb la Black Caravan que acabarà amb el concert de Shirley Davis & the Silverbacks. Totes les activitats són gratuïtes i pots consultar-les a l'especial de Cugat.cat.

El director del festival, Ricard Valls, ha explicat a Cugat.cat que enguany el festival concentra totes les activitats en menys temps.

Riki Valls

Aquest any el festival es presenta una mica més dens que l'any passat, que estava repartit tot en un mes. Volíem que fos més 'festival', només dos caps de setmana en què passessin moltes coses.


Dijous 10 de maig
El festival arrenca aquest dijous a És-fera72 amb la inauguració d'una exposició de diversos artistes plàstics locals que han plasmat en directe alguns dels concerts de l'edició anterior del festival. Ho explica Ricard Valls.

Riki Valls

Estrenem a És-fera72, la seu social del festival, amb la inauguració d'una exposició d'il·lustracions i quadres de diversos artistes de les actuacions de l'any passat.


La vetllada anirà amenitzada amb la música en directe del duo One out of Two, a partir de dos quarts de nou del vespre.

Divendres 11 de maig
La música cubana protagonitza el segon dia de festival, amb un curs de sala gratuït i obert a tothom impartit per Nathaly Agudelo. L'activitat tindrà lloc al pati de l'Ateneu a partir de les set de la tarda i després, a les nou del vespre, sopar a la fresca i 'mojitada' amb la música en directe del grup cubà Los 4 del Son.

Dissabte 12 de maig
El primer plat fort del festival és aquest dissabte a l'escenari del parc del Polivalent de la Floresta, al costat de l'estació de FGC. Més de 13 hores de música, dansa, tallers i art urbà amb moments de micròfon obert i jam sessions també obertes a la participació de músics. La jornada la tancaran diversos grups locals des de tres quarts de deu de la nit i fins ben entrada la matinada, amb l'actuació final de Pulmón Beatbox.

Diumenge 13 de maig
La Rampa, també a la Floresta, torna a ser un dels escenaris del festival. En aquesta ocasió acollirà l'actuació del grup A Ciegas, amb membres de Se Atormenta una Vecina i A ContraBlues, a les sis de la tarda.

Dimecres 16 de maig
L'historiador David Moreu ofereix dimecres a les set de la tarda a Cal Temerari una xerrada sobre el segell discogràfic STAX i el moviment artístic afroamericà pels drets civils dels anys 60 i 70.

Dijous 17 de maig
La música llatina i el soul s'uniran dijous al MUT del Casal Torreblanca amb el concert de Melao de Caña, un trio liderat per la cantant veneçolana Ahyvin Bruno.

Divendres 18 de maig
El Mercantic serà l'escenari divendres de la nit temàtica de disco-funk, que començarà a les set de la tarda amb una vinylada oberta a la Caixa de Ritmes, on qui vulgui podrà punxar els seus vinils en una cabina de DJ. A dos quarts de dotze de la nit serà el torn del grup santcugatenc Colig, que portarà les seves versions de funk, disco i soul al Cafè Belgrado.

Dissabte 19 de maig
El segon gran plat fort del festival arriba dissabte amb la Black Caravan, un cercaplaces en què la Fibra Marching Band portarà el públic cap als concerts que tindran lloc en diversos indrets al llarg de la tarda. A les cinc, el rubinenc Sergi Estella actuarà a la plaça Augusta, que precedirà el concert d'Almost Black Joe al pati de Cal Temerari a un quart de set de la tarda. La Marching Band seguirà, a l'estil de Nova Orleans, fins a la plaça de Pep Ventura, on actuarà el quartet Jodie Cash i d'allà els assistents es podran desplaçar a la plaça de Magí Bartralot, on actuaran els florestans Marina BBFace i Frank Montasell a tres quarts de nou del vespre. El recorregut finalitzarà a la plaça de Victòria dels Àngels amb el concert a un quart d'onze de la nit de la cap de cartell del festival, la britànica Shirley Davis acompanyada de the Silverbacks. La jornada la tancarà Rudeteo amb la postfesta al Sant Sam.

Diumenge 20 de maig
El festival acaba diumenge també a la plaça Victòria dels Àngels amb el protagonisme per als més petits. A més de diverses activitats, els nens i nenes podran gaudir de l'actuació de Jamaikids. Ja a la tarda, el jazz i el swing amenitzaran la vetllada a les set i Clara Luna Quintet tancarà els deu dies d'activitats amb jazz a la fresca i un sopar popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.