Lluís Ribas presenta 'Icons of 20th century' al Reial Cercle Artístic de Barcelona amb una visita guiada


  • Comparteix:

Alguns dels personatges que conformen 'Icons of 20th century' / Foto: Lluís Ribas

Alguns dels personatges que conformen 'Icons of 20th century' / Foto: Lluís Ribas

L'artista santcugatenc Lluís Ribas presentarà aquest dimarts a les vuit del vespre el seu darrer treball 'Icons of 20th century' al Reial Cercle Artístic de Barcelona. El mateix Ribas oferirà una visita guiada pels 48 retrats que conformen l'obra que ha estat editada en format llibre. El pintor ha fet una tria eclèctica de personatges il·lustres del segle XX com Salvador Salí, Bill Gates, Frida Khalo, Albert Einstein i John Lennon, entre d'altres.

Per Ribas, tot i tractar-se d'un llistat de persones de perfils molt diversos aquests, afirma, li han salvat la vida.

Lluís Ribas

Jo sempre dic que aquests personatges, m'han salvat la vida. Són gent que van fer coses importants al segle XX, ajudar tots a la seva manera, i ens han ajudat a veure el segle XX d'una manera diferent.


'Icons of 20th century' neix quan Lluís Ribas va acabar un retrat dedicat a l'escriptora Virgina Woolf. L'artista va reflexionar sobre la necessitat d'aprofundir en la imatge de personatges que han fet coses importants per a la societat. Ribas ha fet el retrat d'un nen, aquest representa totes aquelles persones que dia rere dia treballen per als altres sense rebre cap tipus de reconeixement.

Ribas, sempre vinculat a la lluita contra la pòlio a través del Rotary Club, ha decidit dedicar el 20% de la venda de cada llibre a la campanya 'Posem fi a la pòlio' del Rotary. Amb la compra de cada exemplar es podran vacunar 60 infants contra aquesta malaltia.

Aquesta és la segona visita guiada que ofereix Ribas. L'exposició es podrà veure fins al 3 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.