Àngel Comas publica la seva 5a novel·la 'La experiencia de McGuffin'


  • Comparteix:

Portada del llibre

Portada del llibre

El periodista i historiador cinematogràfic Àngel Comas ha publicat la seva cinquena novel·la 'La experiencia McGuffin', una història d'intriga i suspens en què tracta temes com l'amor, el sexe, la violència i la mort. Basada en una experiència personal del valldoreixenc en un petit creuer pel Cercle Polar Àrtic, els personatges de la novel·la es mouen també per paisatges de Brooklyn i Tossa de Mar. Comas ja ha avançat a Cugat.cat que té quatre novel·les més gairebé enllestides que publicarà a partir de setembre.

El també col·laborador del magazín 'Sant Cugat a Fons' explica que s'ha intentat inspirar en el 'McGuffin' de les pel·lícules d'Alfred Hitchcock, un objecte que semblava molt important per a la trama però que en realitat no ho era tant.

Àngel Comas

Hitchcock amb el 'McGuffin' donava importància a una cosa que realment no en tenia. Desconcertava l'espectador, que pensava que la pel·lícula anava d'una cosa quan en realitat anava d'una altra. Això tracto de fer a la novel·la, en què els personatges sembla que busquin una cosa quan en realitat en busquen una altra.


Comas també ha destacat que és una novel·la molt diferent a les anteriors que no es pot catalogar en un gènere determinat.

Àngel Comas

Haver utilitzat una experiència personal em permet parlar molt dels personatges que vaig conèixer allà. No té res a veure amb les anteriors i tampoc crec que sigui d'un gènere determinat.


Després d'escriure més d'una trentena de llibres sobre cinema, entre ells, 'Coppola', 'Clint Eastwood, tras las huellas de Harry', 'Los fabulosos años del New Hollywood', 'Josep Maria Forn: l'aventura del cinema' i 'Emisora Films, studio system en el primer franquismo', l'escriptor valldoreixenc ja ha publicat, amb 'La experiencia McGuffin', cinc novel·les: 'Femme fatale en Barcelona', 'El destino de Moira' (Penguin Random House), un recull de contes sobre la Barceloneta i 'No te liarás con la chica del metro', aquest mateix any.

De les quatre novel·les que Àngel Comas publicarà, l'escriptor ja ha avançat que dues transcorreran a Sant Cugat i les altres dues al Vallès en general.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.