El Maristany juga a descobrir què hi ha més enllà d'allò que veiem a 'El desig de creure'


  • Comparteix:

La mostra s'ha inaugurat aquest dijous amb una visita guiada de la comissària Cèlia de Diego

La mostra s'ha inaugurat aquest dijous amb una visita guiada de la comissària Cèlia de Diego

El Centre d'Art Maristany (CAM) ha inaugurat aquest dijous l'exposició col·lectiva 'El desig de creure', que recorre als recursos de la màgia i l'il·lusionisme per reflexionar sobre conceptes com l'engany i el truc, la credulitat, la imaginació, la confiança en l'altre o l'expectativa que genera allò desconegut. Una mostra d'aire misteriós amb els treballs de set artistes que posen en escena tot tipus d'expressions audiovisuals, fotografies, litografies i fins i tot tinta invisible. Es podrà veure a Sant Cugat fins al 21 de juliol.

'El desig de creure' reuneix les obres de Lúa Coderch, Enric Farrés Duran, Jordi Ferreiro, Christian Jankowski, Julia Montilla, Dani Montlleó i João Onofre, els quals analitzen tot allò que envolta la producció d'il·lusions i la percepció de la realitat.

La comissària de l'exposició, Cèlia del Diego, explica que cal anar-la a veure amb la mateixa predispoció que un espectacle de màgia.

Cèlia de Diego

Descobrir que existeixen coses més enllà del que podem veure amb els sentits o entendre amb la raó. L'exposició demana que l'espectador vingui com a un espectacle de màgia, que es deixi portar i no vulgui veure el truc.


Aquesta és una mostra itinerant produïda per Mataró Art Contemporani (M|A|C) i el Centre d'Art Maristany és la seva cinquena i penúltima parada.

Activitats complementàries
- Dissabte 2 de juny, a les 18h. 'Aproximació a la mostra des de la màgia', a càrrec del mag Enric Magoo.
- Dissabte 9 de juny, a les 20h. 'Quan el centre tanca les seves portes'. Acció de Jordi Ferreiro.
- Dijous 14 de juny, a les 19h. 'Aproximació a la mostra des de l'antropologia', a càrrec de l'antropòleg Manuel Delgado.
- Dissabte 14 de juliol a les 19h. Visita guiada a l'exposició, a càrrec de la comissària Cèlia del Diego.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.