El Maristany juga a descobrir què hi ha més enllà d'allò que veiem a 'El desig de creure'

La mostra s'ha inaugurat aquest dijous amb una visita guiada de la comissària Cèlia de Diego

Cultura

Publicat el 24/mai/18 per Oriol Petit

El Centre d'Art Maristany (CAM) ha inaugurat aquest dijous l'exposició col·lectiva 'El desig de creure', que recorre als recursos de la màgia i l'il·lusionisme per reflexionar sobre conceptes com l'engany i el truc, la credulitat, la imaginació, la confiança en l'altre o l'expectativa que genera allò desconegut. Una mostra d'aire misteriós amb els treballs de set artistes que posen en escena tot tipus d'expressions audiovisuals, fotografies, litografies i fins i tot tinta invisible. Es podrà veure a Sant Cugat fins al 21 de juliol.

'El desig de creure' reuneix les obres de Lúa Coderch, Enric Farrés Duran, Jordi Ferreiro, Christian Jankowski, Julia Montilla, Dani Montlleó i João Onofre, els quals analitzen tot allò que envolta la producció d'il·lusions i la percepció de la realitat.

La comissària de l'exposició, Cèlia del Diego, explica que cal anar-la a veure amb la mateixa predispoció que un espectacle de màgia.

Cèlia de Diego

Descobrir que existeixen coses més enllà del que podem veure amb els sentits o entendre amb la raó. L'exposició demana que l'espectador vingui com a un espectacle de màgia, que es deixi portar i no vulgui veure el truc.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquesta és una mostra itinerant produïda per Mataró Art Contemporani (M|A|C) i el Centre d'Art Maristany és la seva cinquena i penúltima parada.

Activitats complementàries
- Dissabte 2 de juny, a les 18h. 'Aproximació a la mostra des de la màgia', a càrrec del mag Enric Magoo.
- Dissabte 9 de juny, a les 20h. 'Quan el centre tanca les seves portes'. Acció de Jordi Ferreiro.
- Dijous 14 de juny, a les 19h. 'Aproximació a la mostra des de l'antropologia', a càrrec de l'antropòleg Manuel Delgado.
- Dissabte 14 de juliol a les 19h. Visita guiada a l'exposició, a càrrec de la comissària Cèlia del Diego.