'Inventari del retrat polític oficial', d'Ignasi Prat, és la proposta artística seleccionada pel Maristany


  • Comparteix:

Cartell de la convocatòria / Foto: Ajuntament

Cartell de la convocatòria / Foto: Ajuntament

El Centre d'Art Maristany (CAM) acollirà del 15 de novembre al 31 de desembre el projecte d'art contemporani 'Inventari del retrat polític oficial', d'Ignasi Prat. Aquesta és la proposta escollida en la segona convocatòria oberta a projectes d'art contemporani, que vol dotar amb suport econòmic a artistes i incentivar la producció i la creació de les arts visuals contemporànies a la ciutat. El treball, que encara està en procés, és un fons documental de retrats de governants a sales de plens dels ajuntaments catalans.

En aquesta segona convocatòria s'han presentat 65 propostes, cinc d'elles de Sant Cugat. El projecte seleccionat ha estat escollit per un comitè format pel professor d'art Xavier Aballí, el comissari d'exposicions David Armengol, l'artista Salvador Juanpere, la historiadora de l'art Joana Llauradó i Farrés i l'artista Àngels Ribé.

Encara estan vigents amb termini fins l'1 de juliol les convocatòries pels cicles 'Artistes de Sant Cugat' i 'Projectes oberts'.

'Inventari del retrat polític oficial'
El projecte té més de 350 fotografies de retrats de membres de governs a les sales de plens tant dels ajuntaments com de la Generalitat. L'objectiu és 'suggerir una reflexió' sobre els usos i el poder d'aquest tipus d'imatges, visibilitzar la vigència de 'la pràctica del culte a la personalitat a través de la imatge física' i proposar una 'urbanització d'aquesta branca de l'imaginari del poder polític'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.