El guanyador del Premi Poesia Sant Cugat passarà a partir d'ara a formar part del jurat del certamen


  • Comparteix:

Ja s'han presentat les bases per a la 4a edició del certamen, així com el llibre 'Mamut', d'Enric Virgili, guanyadpor de la darrera edició

Ja s'han presentat les bases per a la 4a edició del certamen, així com el llibre 'Mamut', d'Enric Virgili, guanyadpor de la darrera edició

L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat les bases per a la quarta edició del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. A partir d'aquest any, una de les novetats és que el guanyador del certàmen passarà a formar part del jurat en la següent convocatòria. La presentació de les bases ha coincidit amb la publicació del llibre guanyador d'aquest any 2004, 'Mamut', d'Enric Virgili.

La multiplicitat, la desaparició o la pervivència més enllà del temps i de la mort són alguns dels temes centrals del llibre 'Mamut', d'Enric Virgili, guanyador de la tercera edició del Premi Poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater.

L'obra, publicada per Edicions 62, s'ha presentat oficialment a la Casa del Llibre, en un acte que ha comptat amb la lectura d'un fragment a càrrec del propi autor. Escoltem Enric Virgili.

Enric Virgili

"Amb les mans a les butxaques, i els peus dintre les sabates, caminava lentament ..."


Juntament amb la presentació del llibre, s'han donat a conèixer també les bases de la quarta edició d'aquest certamen, que com a principal novetat incorporarà a partir d'ara el guanyador del premi als membres del jurat per a la següent edició. D'aquesta manera, es vol unir joventut i experiència en un mateix veredicte.

Per a l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, aquesta aposta per la poesia no és fàcil però s'emmarca dins una aposta global del municipi per la cultura i dins una voluntat de promoure aquest gènere literari.

Lluís Recoder

És una aposta que no és fàcil, que implica molta constància i anar a buscar un benefici a llarg termini, i un benefici que no és quantificable en diners sinó amb la dinamització cultural.


De la seva banda, des d'Edicions 62, Jordi Cornudella ha assegurat que aquest és un premi que poc a poc va convertint-se en una referència important dins l'àmbit de les lletres catalanes i que cada any rep un important nombre d'exemplars de gran qualitat.

El termini per presentar originals a aquest certamen finalitza el 25 de febrer, i el veredicte del jurat es donarà a conèixer el dia 27 d'abril, coincidint amb l'aniversari de la mort de Gabriel Ferrater. Com cada any, Edicions 62 editarà l'obra guanyadora.

Recordem que el premi Poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater és actualment un dels més ben dotats de poesia en llengua catalana, amb un premi valorat en 7.250 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.