Les galaxies i estrelles captades pel satèl·lit Gaia, a la conferència d'avui de l'AASCV


  • Comparteix:

Enlairament del satèl·lit Gaia / Foto: Sci.esa.int

Enlairament del satèl·lit Gaia / Foto: Sci.esa.int

L'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix (AASCV) proposa aquest dijous una xerrada anomenada 'Les galàxies satèl·lit de la Via Làctia vistes per Gaia'. La conferència anirà a càrrec de la professora de Física de la Universitat de Barcelona (UB) Carme Jordi Nebot que forma part del projecte Gaia de l'Agència Espacial Europea (ESA). L'acte s'emmarca en el programa 'L'astrofísica i el cosmos' i començarà a les vuit del vespre a la Casa de Cultura.

El satèl·lit Gaia es va posar en òrbita el 2013 des de la base de Kourou, a la Guaiana Francesa, amb la missió de recollir dades de mil milions d'estrelles per construir el mapa en 3D de la Via Làctia més complet que s'ha fet mai. El catàleg, que es va publicar a l'abril, recull la posició de 1.700 milions d’estrelles de la nostra galàxia i els seus voltants, i els moviments i colors de 1.300 milions d’elles. L'estudi inclou només l’1% de la Via Làctia, però és centenars de vegades més important que el que hi ha disponible fins avui.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.