Sant Cugat celebra aquest dissabte la majoria d'edat de la Nit de l'Art amb una trentena d'activitats

Una vintena d'espais protagonitzaran la 18a edició de la iniciativa


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

Sant Cugat viurà aquest dissabte la 18a Nit de l'Art en una edició que arriba a la majoria d'edat amb un 'nou impuls' dels participants. Una vintena d'espais públics i privats acolliran durant tot el dia 'performances', exposicions, visites guiades, concerts i tallers per promocionar l'art a la ciutat. Tot i que el plat principal és aquest dissabte, s'han fet activitats des de dimecres. Hi destaca la trobada d'aquest divendres amb una presentació 'distesa' de la iniciativa al Celler Modernista.

També hi destaca l'acció col·laborativa '1.000 grues per les llibertats', el mateix dissabte, des de les set de la tarda i les onze de la nit. La campanya #FreeRomeva convoca als interessats a portar una grua de paper amb els 'desitjos per les llibertats' escrits i penjar-la d'una de les alzines de la plaça d'Octavià. S'hi farà un taller per aprendre a fer grues i música. A més, també s'hi presentarà el quadre del pintor santcugatenc Paco Minuesa 'Cartes de vida', pintat en motiu de l'empresonament dels líders independentistes catalans.

Una altra activitat destacada és el projecte artístic 'L'Aparador Creatiu', a càrrec de l'espai Creative Coworking de Tender Media, al carrer de Josefina Mascareñas, on s'hi podrà veure l'exposició d'una selecció de productes de creatius, juntament amb l'exposició fotogràfica de l'obra de Carmen Aguado. També s'oferirà durant la tarda de dissabte un berenar amb pastissos artesanals i te amb gel.

Després dels dubtes dels agents artístics implicats durant els últims anys, aquest any es vol donar un 'nou impuls' a la iniciativa. Una trentena d'activitats i els locals oberts fins a la mitjanit volen fer de la ciutat, una vegada més, un 'aparador artístic'. La representant de la Taula d'Arts Visuals i Plàstiques, Mònica Batlle, ha destacat durant la presentació que, malgrat els 'alts i baixos' dels 18 anys de vida de la proposta, el més important és que segueix endavant.

Mònica Batlle

Hi ha hagut alts i baixos. Algun any hi poses més empenta i d'altres menys per diversos motius. Però tot i així hem sigut capaços d'arribar avui a la majoria d'edat i això és el més important.


Fa 10 anys que l'Ajuntament coordina la proposta.

Com a novetat d'aquest any, aquest divendres ha tingut lloc una festa de benvinguda al Celler Modernista amb una exposició permanent sobre l'antiga producció del vi a Sant Cugat i amb música en directe. També s'ha projectat un vídeo per explicar els projectes dels diversos agents que participen a la Nit de l'Art.

Els espais que acolliran activitats són Cal Gerrer, la Casa Aymat, Creative Coworking, la Sala Rusiñol, l'Ateneu, Estudi34, el Centre d'Art Maristany (CAM), la GaLeRia, Firart, la galeria Context, És-fera72, QGat-Foto, el Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC), el Claustre del Monestir, el Celler Modernista, ADN Platform, Adolf taller d'art, Esfera d'Art, el Pou d'Art, el Museu del Monestir, L'Atelier i la Casa de Cultura. Tota la programació es pot consultar al web especial de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.