La Flama del Canigó més esportiva arribarà a Sant Cugat per tres camins diferents


  • Comparteix:

La Flama del Canigó arribarà a Sant Cugat el dissabte 23 de juny per tres columnes diferents que confluiran a la plaça d'Octavià, punt neuràlgic de la revetlla organitzada per Òmnium Cultural. Una altra de les novetats d'enguany és que tres clubs esportius, el SantCu, el Qbasket i el Club Karate, se sumaran a les entitats de cultura popular i a la Unió Ciclista Sant Cugat per acompanyar el foc en la seva entrada a la ciutat. La lectura del manifest escrit per Jordi Cuixart, l'encesa de la foguera, un sopar de carmanyola i la música de l'orquestra La Loca Histeria completaran la proposta d'Òmnium per a la nit de Sant Joan.

El foc que baixa del Canigó per il·luminar la nit més curta de l'any entrarà a la ciutat des de tres punts diferents: l'avinguda de Cerdanyola, la plaça del Doctor Galtés i la ZEM Jaume Tubau. El reconeixement com a Ciutat Europea de l'Esport ha portat els organitzadors a donar protagonisme al SantCu, al Qbasket i al Club Karate, que entraran la flama corrent fins a Octavià. El vocal d'Òmnium Jaume Angerri explica el repte d'arribar a la plaça conjuntament.

Jaume Angerri

Entra per tres llocs diferents perquè la flama es pugui eixamplar als barris. El repte és que les tres columnes arribin alhora a la plaça, a un quart de nou i cinc.


Òmnium ha presentat uns nous fanalets per permetre que tothom se'n pugui endur la Flama del Canigó a casa. Es tracta d'un disseny de Joan Sunyol pensat especialment per als infants i també per evitar que la flama s'apagui amb el vent. L'entitat sobiranista l'ha adoptat com a fanalet oficial per a tot Catalunya. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha elogiat que sigui de color groc, igual que el programa de Festa Major.

Carmela Fortuny

Us felicito perquè hagueu posat el color groc. Veureu que el programa de la Festa Major és groc, volgudament. Hem de posar el color groc en tots els esdeveniments importants de ciutat.


El dia abans de la revetlla, el divendres 22, Òmnium organitzarà un taller infantil perquè petits i grans es puguin fer els seus propis fanalets. Pel que fa al sopar de carmanyola, hi haurà en total 400 places i les inscripcions es poden demanar per correu electrònic a santcugat@omnium.cat. A banda dels clubs esportius, les altres entitats que col·laboren amb l'arribada de la Flama del Canigó són els Gausacs, els Diables, els Trabucaires, els Caparrots, l'Entitat Sardanista i l'ANC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.