L'espectacle 'Envà' reivindica el món rural al bell mig de Sant Cugat

Cultura

Publicat el 16/jun/18 per Eva Garrido

L'espectacle 'Envà' ha arrencat somriures, cares de sorpresa i, fins i tot, algun ensurt. Més d'una quarantena de grans i petits s'han citat rere la Casa de Cultura aquest dissabte per veure el muntatge d'Amer i Àfrica Circ Companyia. 'Envà' combina la disciplina circense mans a mans amb el moviment i el teatre de gest.

Set bales de palla són el tercer protagonista juntament amb Amer Kabbani i Àfrica Llorens. Els creadors de la peça han introduït elements rurals enmig d'un paratge urbà.

Amer Kabbani

La part màgica del teatre és que quan fa estona que hem posat la palla, la gent quan entra ho nota. Però quan fem l'obra en un entorn urbà busquem aquest contrast, que també ens agrada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Rere el gest i les bales de palla s'amaga un concepte, el de l'estupidesa humana, que Kabbani i Llorenç han fet servir d'eix vertebrador per a les escenes.

Àfrica Llorens

Nosaltres vam fer servir el tema de l'estupidesa humana per inspirar-nos i crear unes situacions que ens serveixen per treballar sobre el tema.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El títol del muntatge, 'Envà', és un joc de paraules. D'una banda, vol que l'espectador pensi en una fina paret, l''envà'. De l'altra, 'en va', per separat, totes aquelles coses que en un primer moment poden semblar inútils però que, segons la companyia, 'en el fons no ho són'.