El Sant Cugat fantàstic tanca quatre dies de festival amb 'Our Evil' i 'RIP' com a triomfadores


  • Comparteix:

'Our Evil', de Samuel Galli, i l'obra d'Albert Pintó i Caye Casas, 'RIP', s'han endut el premi a millor pel·lícula i el premi al millor curtmetratge respectivament a la 4a edició del festival Sant Cugat Fantàstic. La iniciativa ha omplert la ciutat d'activitats per promocionar el cinema en català i retre homenatge als films de culte de terror dels anys 80. Andrés Goteira s'ha endut el premi a millor director amb 'Dhogs' i Pablo Pastor el premi al millor director de curt amb 'Bye Bye Baby'. El premi de la crítica per la millor pel·lícula ha estat 'Mom and Dad' i, pel millor curt, 'Caronte'. Sessions gratuïtes de cinema a la fresca, la 'Zombie Adventure', xerrades i projeccions de pel·lícules han completat quatre dies de terror i fantasia a Sant Cugat.

16 pel·lícules, cinc d'elles catalanes, 16 curts i una desena d'activitats complementàries han protagonitzat els quatre dies de festival. El codirector del Sant Cugat Fantàstic, Joan Ramon Armadàs, ha explicat que el festival 'és una bona mostra de l'estat de salut del sector'.

Joan Ramon Armadàs

És una molt bona mostra de com està la indústria i l'estat de salut del cinema fantàstic. Hi ha gent amb molt talent que fa coses molt interessants.


En total s'han repartit deu premis entre els guardons que ha repartit el jurat i els de la crítica en un acte a les sales de Cinesa Sant Cugat. El productor del film guardonat amb el millor guió, el santcugatenc Carles Brugueras, i el director del millor curt, Caye Casas, han posat en valor el festival com una oportunitat per donar-se a conèixer.

C. Brugueras / C. Casas

Estar seleccionat i ser de tots els seleccionats el que tria el jurat és increïble. / És molt important donar-nos a conèixer. Aquest festival sempre ajuda.


Un dels leitmotiv del Sant Cugat Fantàstic ha estat l'homenatge al cinema i les sèries del gènere dels anys 80, i diversos experts han fet taules rodones i xerrades en aquest sentit. Una d'elles ha estat impartida per l'actor i doblador Joan Pera, que ha presentat 'Woody & Woody', el guanyador del Goya al millor curtmetratge d'animació. Pera ha parlat també de com ha afectat a la seva carrera ser la veu del cineasta novaiorquès Woody Allen.

Joan Pera

És el meu honor i la meva ruïna. Està tan marcat que ja sóc aquell que fa el Woody Allen. Està bé que sigui així, no me'n desdic.


Una de les grans novetats d'enguany ha estat la 'Zombie Adventure', una activitat lúdica i esportiva emmarcada en els actes de la Ciutat Europea de l'Esport que ha emulat una apocalipsi zombie amb un seguit de jocs i proves físiques. L'altra novetat ha estat la projecció a l'aire lliure del film 'Framed', rodat íntegrament a Sant Cugat.

Premis del jurat
Millor Curt: 'RIP' de Caye Casa i Albert Pintó.
Millor director de curt: Pablo Pastor per 'Bye Bye Baby'.
Millor Guió de Curt: '9 pasos', Marisa Crespo i Moises Romera.
Menció especial: 'Caronte' de Luis Tinoco per l'atreviment del projecte l'excel·lència en l'execució i la seva dificultat tècnica.
Millor pel·lícula: 'Our Evil' de Samuel Galli.
Millor director: Andrés Goteira per 'Dhogs'.
Millor Guió: 'Lladres del temps', Cosima Daronnitzer.
Menció especial: 'Sant Martí' pels seus mèrits tècnics i la capacitat de construir un slasher 100% català amb referents molts propers.

Premi de la crítica
Millor Curt: 'Caronte '
Millor Pel·lícula: 'Mom and Dad'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.