La FMA, la DesPlaça i l'espai Arrel sumen forces contra la violència masclista a la Festa Major


Temes relacionats

Sant Cugat exigeix que la reforma del Codi Penal incorpori la perspectiva de gènere (21/mai/18)


  • Comparteix:

Les tres places aposten per fer front comú contra les actituds masclistes als espais festius

Les tres places aposten per fer front comú contra les actituds masclistes als espais festius

Els espais de la Festa Major Alternativa (FMA), la DesPlaça i l'espai d'Arrel sumen forces per lluitar contra les actituds masclistes per Festa Major. Els col·lectius han especificat que el treball conjunt no acaba amb la festa grossa i que el següent pas serà parlar amb les entitats per fer front comú vers els abusos durant tot l'any. Els espais han manifestat el total rebuig a tot tipus expressió de violència masclista als espais d'oci i han agraït la creació del protocol municipal que s'activa per Festa Major.

Els tres espais s'han trobat per treballar en un marc comú per abordar les actituds i violències masclistes. Aquests col·lectius tindran persones encarregades d'estar pendents de la plaça. La barra també serà un punt de referència per comunicar qualsevol incidència.

La membre de l'assemblea de la FMA Júlia Bolao ha fet èmfasi en la necessitat de treballar en xarxa entre totes les entitats ara que s'acosta la Festa Major però també al llarg de l'any.

Júlia Bolao

La nostra proposta va més enllà de la Festa Major i pretén transformar per dins i per fora les organitzacions. Si de cas, de cara aquest any veurem si hi ha algun punt de trobada amb la proposta de l'Ajuntament però en tot cas, després de la Festa Major seguirem fent feina.


En aquest sentit, demanen a l'Ajuntament que de cara a properes edicions assegurin la paritat als escenaris i que no contractin artistes que fomentin la violència masclista a través de les seves lletres i actituds.

De cara a aquesta Festa Major, el consistori ha activat el nou protocol contra agressions masclistes amb la campanya 'Només el sí és sí'. Davant de qualsevol dubte, cal trucar al 900 900 120, que és el servei d'atenció permanent contra la violència masclista, gratuït i confidencial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.