La 21a Biennal d'Art Contemporani arriba al setembre preparada per al canvi d'etapa

El jurat ha seleccionat 11 joves artistes, entre ells la santcugatenca Mariona Berenguer


  • Comparteix:

La Biennal d'Art Contemporani de Sant Cugat arriba a la 21a edició amb la voluntat de canviar d'etapa per 'projectar-se' a tot el territori català i també a l'espanyol, després de quatre dècades. La mostra, que s'inaugurarà el 6 de setembre al Centre d'Art Maristany (CAM), finalment no serà itinerant. Les obres dels 11 joves artistes seleccionats aquest dijous es podran veure fins al 5 de novembre.

Guillem Arquer, amb dues obres, Irene Bou, Adrià Gamero, Anna Ill, amb tres obres, Carles Llonch, Joan Pallé, Anna Pascó, Yurian Quintanas, amb cinc propostes, Eduardo Ruiz, amb dues, Sebastián Ruiz i la santcugatenca Mariona Berenguer són els 11 artistes menors de 35 anys seleccionats per a l'edició d'enguany. Les seves obres han estat escollides d'entre les 68 propostes rebudes a la convocatòria.

De fet, el jurat, format per sis experts d'arreu de Catalunya, ha destacat el nivell i la quantitat dels projectes presentats, un fet que, a l'organització, fa replantejar el model actual de la Biennal per projectar arreu del territori tot el seu potencial. El fundador i organitzador de la Biennal, Josep Canals, explica que és el moment de 'canviar d'etapa' per fer una Biennal 'de referència'.

Josep Canals

La Biennal com l'hem conegut fins avui ha acabat. A partir d'ara, serà una Biennal il·lusionada i entusiasmada i ja hi haurà canvis en l'edició d'enguany.


Des de l'Ajuntament, que coorganitza la iniciativa, destaquen la importància de promocionar l'art contemporani 'fet per joves' també entre els joves. A més, després dels dubtes sobre la seva itinerància i del canvi de dates, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha assegurat que posaran tots els mitjans i recursos disponibles perquè esdevingui 'la millor biennal d'art de Catalunya.

Carmela Fortuny

Ens agradaria que tots els projectes que fem a la ciutat els poguéssim exportar a d'altres ciutats, però vam acordar amb el seu impulsor que enguany tocava posar tots els esforços i recursos per fer de la Biennal de Sant Cugat la millor de Catalunya.


La Biennal d'Art Contemporani Català, nascuda a Sant Cugat el 1977, és la biennal d'art més antiga de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.