iGuzzini presenta la seva interpretació de la instal·lació artística 'Hub trees', de Núria Benet

L'empresa ha col·laborat amb l'artista santcugatenca per reinterpretar l'obra


  • Comparteix:

L'empresa d'il·luminació iGuzzini ha presentat en societat la reinterpretació que ha fet, juntament amb l'artista Núria Benet, de l'obra de la santcugatenca 'Hub trees'. La proposta, que va estar exposada a la Casa de Cultura el febrer i març, parteix de la teoria de la investigadora Suzzane Simard sobre la comunicació entre els arbres. En concret, l'obra exposada està feta a partir d'una arrel provinent del parc de la Pollancreda.

Artista i empresa han col·laborat per donar-li una nova perspectiva a l'obra a partir del joc amb la llum. La instal·lació es troba a l'espai d'exposició de les oficines d'iGuzzini al Parc Empresarial de Can Sant Joan. El projecte forma part de l'aposta de la companyia per l'art, com ha explicat el seu director general, Josep Masbernat.

Josep Masbernat

Sempre hem volgut que estigui present a les nostres instal·lacions perquè qui ens visita tingui una percepció directe de com influeix la llum en una obra d'art.


L'artista Núria Benet, de la seva banda, ha agraït la col·laboració amb l'empresa i ha assenyalat que la instal·lació ha fet créixer l'obra.

Núria Benet

Ha estat espectacular, quan la vaig concebre mai no hagués pensat les possibilitats que tenia amb la llum. Li dóna una dimensió molt diferent.


Durant la presentació, s'ha mostrat als assistents les diverses propostes d'il·luminació elaborada pels tècnics, que ofereix noves perspectives de l'obra. L'acte ha tingut la presència de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha ressaltat la importància de la col·laboració entre empresa i artistes.

Carmela Fortuny

Estem contents i orgullosos d'aquesta interrelació entre empresa i art. Avui en veiem un bon exemple, com des de l'arquitectura de la llum es pot crear una gran dimensió de l'obra de la Núria Benet.


Fortuny també ha destacat l'accent santcugatenc de l'obra, tant per la procedència de l'arrel que ha servit per elaborar-la com per la conjunció amb una disciplina artística molt relacionada amb la ciutat, l'art tèxtil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.