L'il·lustrador santcugatenc Jordi Magrià arrenca una exposició itinerant de retrats sobre el procés


  • Comparteix:

L'exposició circularà per Catalunya / Foto: Jordi Magrià

L'exposició circularà per Catalunya / Foto: Jordi Magrià

L'il·lustrador santcugatenc Jordi Magrià ha engegat una exposició itinerant dels seus retrats fets amb bolígraf sobre el procés. Són en total 21 retrats on es representen els Jordis i els 'presos i exiliats polítics', a més d'algunes escenes de l'U d'Octubre. La mostra, que s'ha inaugurat a Barcelona i ha estat al Fossar de les Moreres fins aquest diumenge, abans de començar el camí per a diverses poblacions de Catalunya. Magrià està ara en converses amb Òmnium Sant Cugat per trobar-li ubicació a Sant Cugat de cara a setembre.

L'exposició visitarà, de moment, Reus, la Nou de Gaià, Mollerussa, Girona, Vic i Molins de Rei. Es tracta d'una exposició sense ànim de lucre on l'il·lustrador proposa un sorteig, amb butlletes a 10 euros, d'un retrat a bolígraf personalitzat pel guanyador. Cada 100 butlletes venudes se sortejarà un dibuix i els beneficis aniran a ajudar l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC).

Magrià ha explicat a Cugat.cat que, des del sopar groc, on va donar dos quadres per recaptar fons, s'està treballant amb Òmnium per portar l'exposició a Sant Cugat.

Jordi Magrià

Vaig donar dos quadres al sopar groc perquè es venguessin i a partir d'allà vaig tenir contacte amb Manel Garriga. A mi em feia il·lusió portar-ho aquí i ells ho estan bellugant,


L'il·lustrador ha afegit que no s'esperava que els seus retrats, que va començar penjant a Twitter, arribarien tan lluny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.