Antoni Besses repassa en un concert íntim l'obra polifònica de Bach per a teclat


  • Comparteix:

El músic Antoni Besses ha transportat aquest dimarts el públic de l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música i Conservatori Victòria dels Àngels a inicis del segle XVIII amb un recital de piano monogràfic de Johann Sebastian Bach. El pianista català ha presentat a Sant Cugat una sèrie de set CD amb els quals repassa algunes de les obres més rellevants del compositor alemany per a teclat.

En la presentació, Besses ha posat èmfasi en l'ús de la polifonia del compositor alemany. El músic català ha ofer un concert d'una hora de durada que ha creat un ambient íntim a la sala. Tot i que Bach va conèixer el piano al final de la seva vida i la majoria de les seves obres estan escrites per a altres instruments, la sonoritat d'una música 'atemporal', segons el mateix Besses, interpretada amb un piano de cua, ha impregnat l'Aula Magna del Conservatori.

Antoni Besses

És difícil definir una cosa tan gran com la música de Bach. És poesia, és filosofia, és religió. Atravessa els temps, és actual, és música de futur, és atemporal.


Antoni Besses, de 73 anys, combina la seva faceta com a concertista de piano, amb recitals arreu del món, amb la docència i la composició. Besses és catedràtic del Conservatori Superior de Música de Barcelona i ha escrit més de 200 obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.