L'historiador Domènec Miquel, nou Comissionat del Reial Monestir en substitució d'Alay


Temes relacionats

El santcugatenc Josep Lluís Alay, coordinador de Polítiques Internacionals de Presidència del govern (19/jun/18)


  • Comparteix:

Miquel i Fortuny, al Claustre

Miquel i Fortuny, al Claustre

Domènec Miquel serà des d'aquest divendres el Comissionat del Reial Monestir en substitució de Josep Lluís Alay, nou coordinador de Polítiques Internacionals de Presidència del govern de la Generalitat. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha assenyalat que Miquel era 'l'única opció' que tenia per ocupar aquest càrrec, que l'impulsor del Grup d'Estudis Locals (GEL) accepta com una 'oportunitat a la qual era difícil dir que no'.

Miquel ha assenyalat que 'després de tants anys de protestar', especialment en el conflicte sobre la propietat del Monestir, havia d'acceptar la possibilitat d'assumir aquesta responsabilitat. L'historiador s'ha posat com a objectiu immediat arribar a acords amb la parròquia de Sant Pere d'Octavià sobre el patrimoni material i la part de l'Arxiu Parroquial que és del Monestir, així com els documents dipositats a l'arxiu de Sabadell, per poder unificar tot el material sobre la història de la joia de la corona del patrimoni santcugatenc.

De cara al futur, Miquel s'ha posat com a fita convertir el Monestir en una referència i per explicar-ho ha fet servir una metàfora durant la presentació d'aquest dilluns al Claustre.

Domènec Miquel

Imagineu-vos que teniu un cotxe d'època i l'anem arreglant però el tenim dins el garatge. Però l'objectiu és que vagi a algun lloc. Hem de començar a definir on volem anar.


L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha assenyalat que amb Domènec Miquel volen, a més de preservar el monument, connectar-lo amb la ciutadania.

Carmela Fortuny

Més enllà del que es pugui produir al conjunt monumental, ha de tenir un equilibri amb la ciutadania i el nou comissionat això ho pot exercir.


Amb el canvi de comissionat, el càrrec manté les mateixes funcions que fins ara i no és remunerat. Es farà efectiu quan l'alcaldessa signi el nou decret de cartipàs aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.