El Teatre Auditori acull avui el muntatge d'òpera 'Romeu i Julieta'


  • Comparteix:

L'actuaciós'emmarca dins el cicle 'Òpera a Catalunya' que organitzen els Amics de l'Òpera de Sabadell

L'actuaciós'emmarca dins el cicle 'Òpera a Catalunya' que organitzen els Amics de l'Òpera de Sabadell

El muntatge Romeu i Julieta s'estrena en una versió operística del francès Charles Gounod aquesta nit al Teatre Auditori. L'obra, que pertany al Cicle d'Òpera a Catalunya, és una producció clàssica que es realitza conjuntament amb el Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès.

L'òpera, està dividida en cinc duets musicals en els quals es destaca sempre la figura d'algun dels dos protagonistes, Romeo o Julieta, sota l'actuació de Minerva Moliner i Dimitry Korchak. La música a càrrec de l'Oquestra Simfònica del Vallés alterna la representació amb cant a capella del Cor Amics de Sabadell, fet que dificulta el nivell musical.

Un dels punts forts d'aquesta òpera i que permet que tothom la pugui veure és que qualsevol persona coneix la història de Romeu I Julieta. Així ho explicala cantant santcugatenca Júlia Farrés que representa el personatge d'Stéphano dins de l'òpera:

Júlia Farrés

La història tothom la coneix, a diferència d'altres obres que són més conegudes per la música però la història no queda prou clara. Amb Romeu i Julieta això no passa.


El muntatge de Romeu i Julieta ens mostra una òpera de producció clàssica tan en el vestuari com en l'ambientació, pròpiament renaixentista. En el decorat s'intenta fer un espècie de somni però sense utilitzar motius tan naturalistes. El director escènic Carles Ortiz, dóna més detalls.

Carles Ortiz

És una producció amb una aposta en escena clàssica, però entre cometes, perquè el vestuari és renaixentista però el decorat no és tan naturalista.


El Cicle Òpera a Catalunya compta amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Banc Sabadell i el Ministeri de Cultura INAEM. Romeu i Julieta es podrà veure aquesta nit a les 9 del vespre al Teatre Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.