Catalans i escocesos s'uneixen a Sant Cugat per intercanviar música i dansa popular


  • Comparteix:

L'Ayrshire Fiddle Orchestra, formada per una trentena de joves músics escocesos, ha tancat aquest dimecres al Teatre-Auditori la seva estada a Sant Cugat amb un concert ple de música i dansa tradicional i també bon humor. L'orquestra escocesa ha compartit escenari amb la Jove orquestra de Castellar del Vallès (JOCVA) i els amfitrions, l'Orquestra del Conservatori Victòria dels Àngels de Sant Cugat, en un programa d'intercanvi que ha confluït en un espectacle multidisciplinar en què també hi ha col·laborat l'Esbart.

Les gires internacionals s'han convertit en una característica habitual de les activitats de l'orquestra escocesa, que ha viatjat a països com Austràlia, Estats Units, Canadà, Xina, França, Alemanya i Sud-Àfrica. Una experiència que sempre és, segons explica el seu coordinador Douglas Clark, 'fantàstica'.

Douglas Clark

Ha estat molt divertida l'estada aquí a Sant Cugat. Són molt bona gent i molt amable. Ha estat impressionant veure les dues orquestres treballant conjuntament. Hem fet nous amics i ha estat una experiència fantàstica.


De la seva banda, el director de la JOCVA i coordinador de la trobada, Carles Miró, la defineix com 'enriquidora'.

Carles Miró

L'experiència és enriquidora per tots. Tenim estils de vida similars, ens entenem en moltes coses i la música és un llenguatge que ens uneix. Ha estat molt gratificant.


Els joves músics catalans també destaquen els beneficis que ha aportat la trobada. Ho expliquen Pau Mateo, Biel Miró i Èric Fernández.

Participants

Tocar amb escocesos ha estat molt xulo. /Ells toquen música escocesa i nosaltres toquem música més internacional. Ajuntar-nos i fer aquest intercanvi ens ha anat molt bé. /Ha estat una experiència molt xula i també està molt bé intentar entendre't amb els escocesos.


L'intercanvi musical està previst que tingui una segona part a Escòcia la primavera de l'any que ve.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.