Última setmana de cinemes Cinesa a Sant Cugat


Temes relacionats

Usuaris de Cinesa lamenten que la futura Sala Polivalent redueixi la programació cinematogràfica (14/gen/18)

Cinesa marxa de Sant Cugat i part de l'equipament es convertirà en la Sala Polivalent (11/gen/18)


  • Comparteix:

Diumenge és l'últim dia que Cinesa projectarà films a Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot

Diumenge és l'últim dia que Cinesa projectarà films a Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot

Els cinemes Cinesa tancaran definitivament aquest diumenge després de gairebé 26 anys a la ciutat, segons ha confirmat l'empresa a Cugat.cat. L'espai servirà per ubicar-hi la reclamada Sala Polivalent a la planta superior, mentre que la voluntat del govern local és mantenir a la planta inferior dues sales de cinema que seguiran oferint els cicles de cinema i la versió original que acull l'equipament, a més d'altres projeccions que haurà de gestionar un altre operador a través d'un concurs públic.

Cinesa ja va anunciar al gener que no prorrogaria la concessió que té dels Cinemes de Sant Cugat amb l'Ajuntament, propietari de l'edifici.

Cinesa a la ciutat
Cinesa gestiona el cinema de Sant Cugat des de 1992, data d'obertura de l'equipament. Cinesa ha explicat a Cugat.cat que l'empresa i l'Ajuntament han decidit no ampliar la concessió després de gairebé 26 anys a la ciutat. També ha confirmat que la voluntat de la companyia és reubicar els treballadors que hi ha a les sales de Sant Cugat en altres cinemes de l'empresa amb les mateixes condicions.

Durant aquest quart de segle a la ciutat les sales han acollit activitats com els cicles de cinema d'autor, que posteriorment es van ampliar amb un cicle de caire familiar i un altre destinat a la gent gran. Actualment, s'hi projecten els cicles de cinema clàssic, d'autor, temàtic, fantàstic, en família i de la filmoteca.

Les obres de la futura Sala Polivalent han de començar a finals d'aquest any i està previst que estiguin enllestides l'any vinent. L'espai generat pel tancament de les dues sales tindrà una superfície de gairebé 500 metres quadrats i acollirà tot tipus d'actes, com concerts, espectacles de proximitat, congressos, trobades populars i conferències, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.