L'art català més jove se cita al Centre d'Art Maristany

La Biennal d'Art Contemporani Català s'inaugura oficialment i reafirma la seva vocació de trampolí d'artistes novells


Temes relacionats

Tret de sortida a la Biennal d'Art Contemporani al Centre d'Art Maristany ( 6/set/18)


  • Comparteix:

La Biennal d'Art Contemporani Català reafirma la seva aposta per donar visibilitat al talent jove en la 21a edició. La mostra, que s'ha inaugurat aquest dijous oficialment amb la presència de l'alcaldessa, la directora d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya, Marta Gustà, artistes i jurat, es va obrir al públic dijous passat i s'estarà a la ciutat fins el 5 de novembre.

S'hi poden veure les obres d'11 artistes provinents d'arreu del territori en un certamen que suma quatre dècades de vida i que ha servit per donar la primera empenta a artistes que més tard s'han consolidat al panorama artístic. Per als creadors, la proposta suposa l'oportunitat de donar-se a conèixer en espais de primer nivell de les quatre demarcacions i una oportunitat per despertar mirades que no arriben dins els estudis. Els artistes Joan Pallé i Anna Ill han coincidit en destacar aquest fet.

Joan Palle i Anna Il

És interessant perquè permet distribuir i donar sortida a obra produïda i sempre ho busquem els artistes. / Ens dóna la possiblitat d'exposar en llocs de Catalunya que estan molt bé i conèixer altres artistes.


L'aposta per aquestes visions renovadores ha caracteritzat des de sempre la iniciativa, com ha explicat el galerista i impulsor de la biennal, Josep Canals.

Josep Canals

És una Biennal de Catalunya. Fa 41 anys hem apostat per un art jove, una gent creativa i el Centre d'Art Maristany és un bon lloc perquè vingui públic de tot el país.


La mostra, sorgida a Sant Cugat, serveix per situar la ciutat al mapa i la reforça com a referència en l'art al país. Així ho ha assegurat l'alcaldessa, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Té una doble vessant, per una banda que se'ls doni l'oportunitat a aquests artistes d'exposar fora de Sant Cugat, però també que el nom de la ciutat vagi més enllà de Collserola.


A la presentació hi han assistit una vuitantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.