La 3a Trobada de Caramelles posa en valor la tradició amb agrupacions de tot Catalunya


  • Comparteix:

La 3a Trobada de Caramelles de Sant Cugat ha servit per posar en valor aquest cant tradicional i compartir les diferents maneres d'interpretar-lo amb les altres corals. La cita ha aplegat prop de 250 cantaires de quatre agrupacions: L'Aliança (La Garriga), Josep Anselm Clavé (Perpinyà), Ben endins com qui ensorra l'àpit (La Llacuna) i la Joventut Tianenca (Tiana).

La trobada ha començat a les nou del matí a la plaça Barcelona, i tot i que el mercuri marcava temperatures elevades no ha estat motiu per no gaudir d'una xocolatada abans de començar. Tot seguit, les corals s'han posat en marxa i han enfilat pels carrers del centre de Sant Cugat on han anat fent parades per cantar. El president de la Coral La Lira, Josep Garrell, ha valorat la importància de conèixer les altres maneres de cantar caramelles que hi ha al territori. Els cantaires expliquen que l'intercanvi entre corals 'els enriqueix'.

Ja a al punt de les dotze, les agrupacions s'han trobat a la plaça de l'Om per iniciar el concert de la 3a Trobada de Caramelles. Sardanes, valsos, havaneres han estat el repertori principal. El públic s'ha animat al ritme d'alguns cants com 'Girona m'enamora'.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha assistit a l'acte on ha agraït a La Lira el treball que fan per mantenir la tradició caramellaria. Qui s'ha endut una sorpresa ha estat l'exalcaldessa Mercè Conesa qui ha pujat a l'escenari, on els cantaires santcugatencs li han volgut reconèixer el suport que sempre els ha brindat.

Per acabar, totes les corals han pujat a l'escenari per cantar l'himne de Catalunya, 'Els Segadors'. Un dinar de germanor al Celler Modernista ha posat punt final a la jornada.




Josep Garrell

La 3a Trobada és una continuïtat de poder mostrar a Sant Cugat les diferents maneres de cantar les caramelles, les cançons populars catalanes que es canten arreu del territori i la Catalunya Nord, aquí a Sant Cugat.

Cantaires

Intercanvis entre corals del nord i del sud. Això em sembla molt important. / Sempre és important trobar-te amb gent d'altres entitats que promouen aquesta cultura nostra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.