Els Museus de Sant Cugat aposten per la tecnologia

Els centres volen buscar noves maneres de fer arribar el patrimoni a la ciutadania

L'equip de Museus de Sant Cugat

Cultura

Publicat el 24/set/18 per Eva Garrido

El passat agrícola de Sant Cugat, la memòria històrica i les noves tecnologies es donen la mà a la programació de tardor dels Museus de Sant Cugat . Un dels plats forts serà la Fira de les Portadores, que se celebrarà aquest cap de setmana i posarà en valor una de les cites més importants del Sant Cugat rural.

La Fira de les Portadores s'emmarca en la desena edició de Patrimoni Viu. Un programa per on hi han passat, tal com ha destacat la regidora de Cultura, Silvia Solanellas, més de 20.000 persones i que treballa per la sensibilització del patrimoni de Sant Cugat. L'Improclaustre serà una de les novetats d'aquesta tardor, els visitants decidiran, en aquell mateix moment, de quins capitells volen rebre informació.

Innovació tecnològica

Solanellas ha explicat també que les tecnologies prendran rellevància a l'hora d'explicar la història de la ciutat. El ViLab, un centre d'interpretació del vi que es posarà en marxa a final d'any al costat del Celler Modernista i el projecte d'escanejat en 3D dels capitells del Claustre del Monestir, en col·laboració del Living Lab de la Biblioteca Miquel Batllori de Volpelleres, en són un exemple. Com a novetat, també hi haurà una activitat on els participants podran fer fotos dels capitells per després veure-les en tres dimensions.

Viatge al passat

Pel que fa les exposicions, abans que acabi l'any, el Museu del Monestir acollirà dues mostres de petit format: 'L'Escenografia del poder. Tapissos reials a les Corts republicanes',del 25 de setembre al 28 d'octubre; 'Ossos: Un viatge a l'època Medieval de la mà de l'antropologia física', del 3 d'octubre al 10 de desembre; i una de gran format: 'Cuba: de colònia a nova república'. Aquesta exposició coincidirà amb el 120è aniversari de la independència de Cuba.

Un altre dels pilars que conformen la programació de tardor és la memòria històrica. Els Museus de Sant Cugat han apostat per cicles i activitats dedicades al record de l'exili republicà, la identificació genètica de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la deportació dels tres santcugatencs que van estar als camps nazis. Solanellas creu que és important 'reivindicar el nostre passat'.

Els Museus de Sant Cugat seguiran la seva aposta per apropar cultura i patrimoni als veïns amb programes com 'Lletres Filades' i els passejos històrics per la ciutat.





DECLARACIONS

Silvia Solanellas

En aquestes edicions del Patrimoni Viu han passat més de 23.000 persones. Així que creiem que, el nostre patrimoni ha estat important i volem que la Fira de les Portadores aporti un granet més a la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Silvia Solanellas

Crec que és una aposta que fem des de l'Ajuntament per reivindicar el nostre passat. Al final, som molts els que no hem nascut Sant Cugat i els que estimem aquesta ciutat volem conèixer les seves arrels.

Your browser doesn’t support HTML5 audio