Sant Cugat homenatja el Teatre-Auditori el dia del seu 25è aniversari

L'equipament reuneix impulsors i persones relacionades amb la seva història per reivindicar el seu paper central en l'evolució de la ciutat


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori ha rebut aquest dimecres l'homenatge de polítics, actors, músics i públic el dia del seu 25è aniversari. L'obra 'Històries de Sant Cugat' va encetar l'escenari, que ha acollit un quart de segle després un acte que ha posat de relleu el paper transformador del Teatre-Auditori com a emblema del model de ciutat engegat per l'alcalde Joan Aymerich. A més de la reivindicació, també hi ha hagut espai pel record dels espectacles que han passat per l'equipament i de la seva evolució, de la mà d'Eduard Jener.

El crític d'arts escèniques, o cronista com prefereix que l'anomenin, ha ofert un petit tastet del seu llibre 'Les mil i una nits (i algunes tardes), que recull les reflexions de Jener els més de 1.000 espectacles als quals ha assistit. Ho ha fet entrevistat per la periodista santcugatenca Marina Romero, que ha conduït l'acte, que també ha reunit una alineació d'actors de luxe, Míriam Alamany, Marta Angelat, Jordi Bosch, Míriam Iscla, Carles Martínez i Joan Pera, per interpretar un text del programador artístic del Teatre-Auditori Gerald-Patrick Fannon.

Des de la vessant política, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha destacat la figura de l'exalcalde Joan Aymerich com a impulsor de l'equipament i l'ha animat a pujar a l'escenari. Aymerich ha remarcat el teatre com una peça fonamental del model de ciutat que es va plantejar durant el seu mandat com a recepta per evitar que Sant Cugat es convertís en una 'ciutat dormitori' i ha recordat algunes de les crítiques que se li van fer en el seu moment com el tamany excessiu del projecte i que era 'un mausoleu' per enterrar-lo a ell mateix.

Fortuny també ha tingut paraules per al futur de l'equipament, que ha anomenat el 'germà gran' d'altres sales de la ciutat, com el futur Teatre de la Unió. L'acte ha acabat amb el tradicional pastís d'aniversari i un espectacle d'audiovisual i 'mapping' a càrrec del coreògraf Toni Mira.




Joan Aymerich

Si mires el passat i veus el futur, sense aquest espai i sense altres, a Sant Cugat no donaríem els serveis que es mereixia la gent que venia a la ciutat.

Carmela Fortuny

Que actui de mentor, de germà gran, d'altres espais escènics que naixeran properament a la nostra ciutat. Teixir una xarxa de teatre que treballin des de la cooperació, des de la proximitat, des del rigor, des de l'enteniment i l'amor a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.