El crim i el misteri tornen a la ciutat de la mà de la segona edició del festival Sang Cugat


  • Comparteix:

El festival es presenta aquest dijous

El festival es presenta aquest dijous

La segona edició del festival de novel·la negra Sang Cugat enceta aquest dijous tres dies d'activitats amb la presentació del llibre 'El futbol és així', un recull de relats negres amb l'esport rei com a marc referencial. L'acte comptarà amb la presència dels onze autors, entre ells alguns santcugatencs, coordinats per Irene Solanich i Joan Ramon Armadàs, que també és comissari del festival. La inauguració del festival, que ha estat dos anys sense celebrar-se, tindrà lloc a Cal Temerari a dos quarts de vuit de la tarda.

El Sang Cugat d'enguany presenta novetats respecte la primera edició. El festival incorpora sessions de cinema negre amb projeccions de curtmetratges i una conferència per homenatjar Manuel de Pedrolo en l'any de l'escriptor.

Armadàs ha explicat a Cugat.cat que 'una de les coses més interessants és aquesta diversitat, que no sigui un compendi de presentacions i autors', i que han ideat un programa 'plural' perquè hi hagi 'activitats per tots els gustos'.

Programació divendres
Les propostes de divendres començaran a les set de la tarda a la Casa de Cultura amb una taula rodona per parlar sobre casos reals de crims catalans. La cita comptarà amb la presència dels autors Rafael Jiménez, Fàtima Llambrich i Núria Vázquez.

Una hora més tard tindrà lloc la primera presentació de llibres del festival: Marcel Pujol, amb 'Prometeu i el portador de la flama'; Biel Cussó, amb 'Sang freda'; i Daniel Closa, amb 'El camí de la pesta'.

La novetat del Sang Cugat arribarà per posar punt i final a la primera jornada de l'edició. A les nou de la nit es projectarà la primera sessió de curtmetratges dedicats a l'humor negre, amb 'Humans' de Toni Pinel i Cris Gambin; 'Gentleman', de Joaquim Bundó; i 'RIP', de Caye Casas i Albert Pintó.

Programació dissabte
El joc 'Qui ha matat el Cèsar? Un crim literari' encetarà l'última jornada del festival a les onze del matí. L'activitat va dirigida a tota la família i especialment als més petits de la casa.

A les dotze del migdia serà el torn de la segona presentació de llibres del festival: Montse Sanjuan amb 'Anna Grimm. Memòria Mortal'; Margarida Aritzera amb 'La filla esborrada'; Xavier Zambrano amb 'Lleugera sang'; i Esther Vila amb 'La bossa de seda'.

Una altra de les novetats de l'edició d'enguany serà la la conferència 'Converses amb Pedrolo' a càrrec de la comissària de l'any Pedrolo, Anna Maria Villalonga. L'activitat anirà seguida del dinar temàtic 'Dinar Pepe Carvalho', en honor al personatge de l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán.

A la tarda serà el torn de les darreres activitats de la jornada i del festival. A les cinc serà el torn dels curtmetratges 'Operación preferente', de Roger Comella i Carles Velat; 'Fugit', de Marta Bayarri; i 'Cunetas', de Pau Teixidor.

Per acabar, a les sis de la tarda hi haurà una marató de 'masterclasses' i com a cloenda, Jordi Ojeda i Irene Solanich explicaran en una conferència les sèries de gènere negre que més han marcat la televisió.




Joan Ramon Armadàs

Una de les coses més interessants és aquesta diversitat. Hem intentat que el programa sigui divers i plural perquè hi hagi activitats per a tots els gustos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.