Sebastià Serrano recomana conversar, somriure o mirar als ulls a les persones per ser feliç


  • Comparteix:

El catedràtic de lingüística ha ofert una conferència al Teatre Auditori

El catedràtic de lingüística ha ofert una conferència al Teatre Auditori

Conversar, somriure, tocar a les persones, mirar als ulls... Aquestes són algunes de les activitats que el prestigiós lingüista Sebastià Serrano ha recomanat fer cada dia per ser feliç. Ho ha explicat aquest dimecres al Teatre Auditori, en el marc de la xerrada 'Els signes no verbals en la comunicació humana', que s'inclou dins les activitats del Club 60 de Caixa Terrassa.

El catedràtic de lingüística general i semiòtica de la Universitat de Barcelona, Sebastià Serrano, ha parlat de la importància de la comunicació no verbal en les relacions entre les persones. Per Serrano, un somriure, un gest oportú o simplement una mirada als ulls obre les portes de la felicitat. L'Escoltem:

Sebastià Serrano

Conversa, rialles, domen-nos el gust de mirar-nos a la cara, de somriure. No sabeu com s'agraeix tenir uns ulls que et miren quan estàs parlant.


Aquesta és una de les conclusions que Sebastià Serrano ha repetit aquest dimecres al Teatre Auditori, durant la conferència "Els signes no verbals en la comunicació humana". El professor ha explicat que tots aquests gestos, que en un primer moment semblen no tenir importància, juguen un paper clau dins la nostra felicitat. Tant mental com física.

Serrano ha tornat a explicar, tal com va fer a la conferència inaugural del nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran, que mantenir simplement una bona conversa pot, fins i tot, endarrerir l'Alzheimer:

Sebastià Serrano

Per cada somriure que fem endarrerim cinc minuts l'Alzheimer. I per cada abraçada l'endarrerim deu minuts.


La conferència s'emmarca dins dels actes organitzats pel Club60 de Caixa Terrassa, entitat benefactora del Centre Cultural de Sant Cugat.

La propera serà el proper 8 de març a càrrec de Montse Armengou, periodista i directora de reportatges de TV3 com "Els nens del franquisme" o "El tren de la mort". Armengou farà una conferència titulada "Històries de la Guerra i la Postguerra".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.